Mogren želi treću pobjedu protiv Sutjeske

"Nije samo do trčanja, treba prije svega bolje da odigramo. U prvom meču odigrali smo veoma dobro, dok to nije bio slučaj na Cetinju" dodao je trener Mogrena
0 komentar(a)
Mogren, slavi, Foto: Savo Prelević
Mogren, slavi, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.08.2011. 18:30h

Mogren je sa dva trijumfa ostvario bodovni plan na startu, ali su pobjede nad Dečićem i Lovćenom dale potpuno različitu sliku o mogućnostima aktuelnog šampiona. Budvani su sjutra na novom ispitu protiv Sutjeske na Lugovima (17 časova), a šampionske želje su uvijek identične - pobjedničke.

Trener Budvana Branislav Milačić zna šta se očekuje od njegovih pulena...

"U narednom meču smo apsolutni favoriti, a sa novom pobjedom dospjeli bismo zaista u lijepu situaciju - da imamo svih devet bodova nakon tri odigrane utakmice. Naš protivnik ima problema, ali Sutjeska nikada nije bila bez dobrih fudbalera, na klupi imaju iskusnog stručnjaka, srčani su i teško ih je dobiti... Zbog toga moramo da pružimo maksimum" ističe Milačić.

Budvani su u nedjelju slavili minimalnu pobjedu na “Obilića poljani”, ali će za trijumf nad Sutjeskom vjerovatno morati da prikažu mnogo više i na trkačkom planu...

"Nije samo do trčanja, treba prije svega bolje da odigramo. U prvom meču odigrali smo veoma dobro, dok to nije bio slučaj na Cetinju. Jasno je i da bez maksimalne borbenosti nema pobjeđivanja" dodao je trener Mogrena.

U prva dva okršaja šampion se namjerio na ekipe koje su u utakmicu ušle sa otvorenim gardom, koje su se nadigravale sa budvanskim timom.

"Nije me iznenadio Lovćen, oni uvijek tako igraju. Dečić je takođe zaigrao otvoreno protiv nas, a ne znam kako će se ponašati Sutjeska. Ima puno novih igrača u čitavoj ligi, ali vlada velika besparica. Zbog toga bi bilo dekadentno da se igra bunker, treba uživati u fudbalu. Očekujem, dakle, da se neće igrati dekadentno" zaključio je Milačić.

Trener Mogrena može da računa na sve raspoložive snage, samo što će vezista Mirković zbog crvenog kartona na meču sa Dečićem, propustiti još sjutrašnji okršaj.

Lacmanović: Nisam optimista, ali...

Sa polovičnim uspjehom u prva dva kola (pobjeda protiv Bokelja i poraz od Rudara), fudbaleri Sutjeske stižu u Budvu. Izabranici Dragana Lacmanovića svjesni su da ih očekuje težak zadatak protiv crnogorskog šampiona, koji će učiniti sve da ostvari treći prvenstveni trijumf. Ipak, iako imaju kadrovskih problema, nikšićki “plavo – bijeli “ pokušaće da naprave iznenađenje.

"Sigurno da nam u ovom trenutku ne odgovara ritam srijeda–subota, s obzirom na to da fizički nijesmo spremni. Bilo bi nam puno lakše da se sjutra ne igra, međutim, šta je tu je. Znamo da je Mogren aktuelni šampion, da je zabilježio dvije pobjede na startu, prema tome očekuje nas teška utakmica. Otežavajuća okolnost je što imamo kadrovskih problema – Božo Marković, Ilija Radović i Baćo Nikolić se žale na povrede, tako da nijesam optimista uoči meča. Ipak, nećemo se predati. Pokušaćemo da se nadigravamo, što bolje odigramo i ako se ukaže prilika da ih iznenadimo – kazao je trener Sutjeske Dragan Lacmanović.

Bonus video: