Moguća četiri "el klasika" u 14 dana!

Ukoliko se Barselona i Real Madrid sudare u četvrtfinalu Lige šampiona, dva najveća španska kluba odigraće četiri utakmice u samo 14 dana!
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.03.2011. 21:46h

Na pitanje koga biste voljeli da izbjegnete u četvrtfinalu Lige šampiona, iz sedam timova imaju isti odgovor: “Barselonu!”

Uoči današnjeg žrijeba u Nionu, evropska elita bježi od katalonskog giganta kao “đavo od krsta”. U Realu, Interu, Mančester junajtedu, Čelziju, Totenhemu, Šahtjoru i Šalkeu vjeruju da mogu da se dokopaju polufinala, ali samo pod uslovom da ih ne zadesi takva nesreća pa da odmah nalete na najbolji evropski tim.

Tako je Kristijano Ronaldo, najbolji igrač Real Madrida, nakon pobjede nad Lionom, zavapio:

- Može sve, može i Mančester junajted, može i Raulov Šalke, može i evropski prvak Inter, ali samo ne Barselona!

Jasno, kada su već uspjeli da se plasiraju u četvrtfinale prvi put od 2004. godine, u Realu žele da malo duže ostanu na evropskoj sceni. A eventualni susret sa Barselonom to ne garantuje, naprotiv.

- Zašto ne Barselona? Zato što je u pitanju najbolji tim na svijetu. Ali, ako se sastanemo baš sa njima, nemamo drugog izbora nego da pokušamo da ih eliminišemo. Fudbal je to, a u nokaut sistemu je sve moguće - dodao je Portugalac.

“Marka” je organizovala glasanje, a samo 27 odsto čitalaca uglednog madridskog lista je poželjelo duel Reala sa Barselonom. Dva najveća španska kluba sastaće se i u finalu Kupa Španije (20. april), a u slučaju da se sudare i u četvrtfinalu Lige šampiona, igrala bi se čak četiri “el klasika” u istom mjesecu! Jer, prvenstveni duel na programu je samo tri dana prije sudara u Kupu.

Uoči četvrtfinala, dakle, nema dirigovanog ili poludirigovanog žrijeba. Isto kao što je moguće da se sastanu Real i Barselona, moguće je da se sudare i dva Engleza (Mančester junajted i Totenhem), ali i dva debitanta među osam (Šalke i Šahtjor).

Trener Reala Žoze Murinjo je smatran specijalistom za Barselonu, sve do novembra prošle godine kada je primio peticu. U najavi žrijeba, “specijalni” nije ni spominjao svog “vječitog rivala”.

- Ako mene pitate, ne bih volio da igramo sa Interom ili Čelzijem. To su moja dva bivša kluba i čekale bi me vrlo emotivne utakmice.

As Mančester junajteda Vejn Runi takođe ne želi Barselonu.

- Oni su najbolji, bez dileme, ali ne i nepobjedivi. Ako budemo baš morali da igramo sa njima, daćemo sve od sebe da ih eliminišemo.

Prvi mečevi četvrtfinala Lige šampiona igraju se 5. i 6. aprila, revanši su sedam dana kasnije.

Na žrijebu u Nionu saznaće se i ko na koga ide u polufinalu (26/27. april, 3/4. maj), samim tim i u finalu, koje će se igrati 28. maja na londonskom "Vembliju".

Bonus video: