Mojes: Želim da treniram klub koji igra u Ligi šampiona

"Tražim pravu priliku. Želim da vjerujem da sam se za 11 godina u Evertonu dokazao", rekao je Mojs za Gardijan
4 komentar(a)
Mojes, Foto: Beta/AP
Mojes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.06.2014. 10:44h

Bivši trener Mančester junajteda Dejvid Mojes rekao je danas da je odbio dvije ponude za posao, pošto želi da trenira klub koji se takmiči u Ligi šampiona.

Mančester junajted je krajem aprila, poslije samo 10 mjeseci, otpustio Mojesa zbog loših rezultata. On se trenutno nalazi na odmoru na Floridi.

"Imao sam par prilika da se vratim u fudbal, ali sam odlučio da ih odbijem. Tražim pravu priliku. Želim da vjerujem da sam se za 11 godina u Evertonu dokazao", rekao je Mojs za Gardijan.

"Ove godine sam prvi put predvodio ekipu u Ligi šampiona i mislim da sam pokazao da mogu da treniram ekipe koje igraju u tom takmičenju. Želio bih da odem u klub koji bi mi pružio priliku u Ligi šampiona, ili u klub koji ima ambicije da igra tamo", dodao je 51-godišnji trener.

Junajted je sezonu završio na sedmom mjestu i sljedeće sezone, prvi put posijle 20 godina, neće igrati u Ligi šampiona.

Mojes je istakao da će slobodno vrijeme iskoristiti za učenje.

"Mogao bih da radim u domaćem ili stranom klubu. Oduvijek sam želio da širim vidike, a sada mi odgovara da gledam utakmice i učim i vidjećemo šta će se dogoditi. Boravak u Junajtedu će biti važno iskustvo u mojoj karijeri. Mislim da mi je potrebno još vremena, ali pomoći će mi u budućim poslovima", rekao je Mojes.

Bonus video: