Momak koji je spasio sezonu Budućnosti: Imao sam dobar predosjećaj

"Imao sam neki dobar predosjećaj kada sam ulazio, osjećao sam da ću dati gol. Drago mi je što sam uspio, što sam pomogao timu da spasi sezonu", kazao je Mihailo Perović, napadač Budućnosti
1427 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Perović, napadač Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Mihailo Perović, napadač Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Ušao je u igru u 75. minutu, kada je Budućnost kraj Bistrice gubila 1:0, imala igrača manje i spasavala se da ne primi drugi gol.

Samo pet minuta kasnije, Perović se našao na pravom mjestu, u pravo vrijeme, ubacio loptu u mrežu nakon centaršuta Tučevića (1:1) i spasio sezonu svog tima - Podgoričani su u finalu Kupa, 30. maja pod Goricom biće veliki favoriti protiv Lovćena u borbi za trofej.

"Imao sam neki dobar predosjećaj kada sam ulazio, osjećao sam da ću dati gol. Drago mi je što sam uspio, što sam pomogao timu da spasi sezonu", kazao je Perović.

Nakon 0:0 na svom stadionu u prvom meču polufinala, Budućnost je u revanšu u Nikšiću izvukla 1:1 i zavaljujući golu u gostima plasirala se u finale.

Na stadionu na kojem su prošlog mjeseca izgubili možda i ključne bodove u borbi za titulu, protiv najvećeg rivala Sutjeske, kada su primili gol u 95. minutu, fudbaleri Budućnosti su uspjeli da eliminišu Nikšićane iz Kupa i otvore put ka trofeju.

"Vratilo nam se za ona dva izgubljena boda u Nikšiću u posljednjim sekundama, što je i psihološki značajno uticalo na nas, jer smo propustili priliku da se potpuno vratimo u trku za titulu. Vratilo nam se i za vjeru, odlučnost, za to što nismo gubili nadu, iako smo imali igrača manje", dodaje Perović.

Budućnost je daleko od Sutjeske u prvenstvu, ima sedam bodova manje pet kola prije kraja, no pehar pobjednika Kupa donekle bi sačuvao sezonu, ohrabrio Brnovićeve izabranike pred evropska iskušenja u julu.

"Ne potcjenjujemo Lovćen, neće biti laka utakmica, ali vjerujem da imamo mnogo više kvaliteta, da smo favoriti i da bi finale trebalo da ode u našu korist" naglašava Perović.

Tri puta je Lovćen ove sezone zakinuo Budućnost (jesenas dva puta po 0:0, prošle subote 1:1), ali su Podgoričani bili goropadni u jedinom trijumfu protiv Cetinjana ove sezone - slavili su čak 7:0, pod Goricom 3. marta.

"Tih 7:0 nije realan odnos snaga, ali nije ni 1:1 nedavno u Kotoru, gdje je bio loš teren, gdje smo imali mnogo šansi, i gdje nam je poništen vjerovatno regularan gol u finišu", ističe Perović.

Do finala Kupa, Budućnost se ne predaje u prvenstvu, iako pet kola prije kraja ima sedam bodova manje od Sutjeske.

"Vjerujemo da nije sve gotovo. Sutjeska ima neke teške utakmice, protiv Iskre, Zete, OFK Titograda, vjerujemo da može da izgubi bodove i da će se sve rješavati u posljednjem kolu u derbiju na našem terenu. Naravno, mi moramo da dobijemo sve utakmice do kraja, bez toga nemamo čemu da se nadamo", zaključuje Perović, strijelac šest golova za Budućnost u oba takmičenja ove sezone.

Bonus video: