Montela: Murinjo je pionir taktike

Sevilja i Mančester igraju na "Sančes Pishuanu" prvu utakmicu osmine finala.
74 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.02.2018. 17:37h

Trener Sevilje Vićnenco Montela opisao je Žozea Murinja, kolegu na klupi Mančester junajteda, kao "pionira fudbalske taktike", uoči sjutrašnjeg međusobnog susreta u Ligi šampiona.

Sevilja i Mančester igraju na "Sančes Pishuanu" prvu utakmicu osmine finala.

"Kada je u pitanju taktika, Murinjo je jedan od pionira. Pročitao sam mnogo knjiga koje su napisane na osnovu toga. Biće težak rival", kazao je Italijan.

Murinjo je u trenerskoj karijeri osvojio dvije Lige šampiona (sa Portom i Interom) i dvije Lige Evrope. Prvu sa Portom, kada se to takmičenje zvalo Kup Uefa, a drugu prošle sezone sa Mančester junajtedom.

"Uzbuđen sam pred ovaj meč. Biće nam potrebna snaga - i fizička i mentalna, da se suprostavimo jakom rivalu", dodao je Montela.

Nikada u istoriji Sevilja nije prošla u četvrtfinale Lige šampiona.

Dobru priliku propustila je prošle sezone, kada je sa Stevanom Jovetićem eliminisana u osmini finala, takođe od engleskog predstavnika, Lestera.

"Biće to veliki dan, veliki meč. Ni sam Murinjo ne zna koliko je imao ovakvih utakmica u karijeri, ali mi smo spremni da se suprostavimo rivalu", zaključio je Montela.

Junajted se kompletira pred gostovanje Sevilji - danas su trenirali i Pol Pogba i Zlatan Ibrahimović.

Pogba je zbog bolesti propustio subotnji meč FA Kupa sa Hadersfildom, a pisalo se i o njegovom navodnom sukobu sa Murinjom, dok je Ibrahimović više od mjesec bio van stroja zbog povrede.

Bonus video: