Morata u problemu zbog navijača svog tima

"Od kada sam došao osjećam vašu podršku svakog dana. Vi ste nevjerovatni i želim da vas zamolim da poštujete svakoga", napisao je Morata na Tviteru
0 komentar(a)
Morata, Foto: Reuters
Morata, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2017. 19:08h

Alvaro Morata upisao je još jedan gol za Čelsi, ali je nakon meča sa Lesterom više pričao o navijačima, nego o dobrom startu u dresu novog kluba.

Navijači Čelsija napravili su, naime, veliki problem Špancu, jer su u pjesmi koju su posvetili njemu istovremeno vrijeđali i - Jevreje.

U pjesmi se pominje da Morata "voli da uništava Jevreje". U ovom slučaju, riječ je o metafori, jer je Čelsijev gradski rival Totenhem oduvijek bio povezivan sa jevrejskom zajednicom u Londonu, a predsjednik kluba je Danijel Levi - Jevrej.

U jednom dijelu engleske javnosti se, međutim, spekuliše da Morata ima antisemitske stavove, pa je napadač Čelsija bio prinuđen da reaguje.

"Od kada sam došao osjećam vašu podršku svakog dana. Vi ste nevjerovatni i želim da vas zamolim da poštujete svakoga", napisao je Morata na Tviteru.

Iz Čelsija su saopštili da se ograđuju od ponašanja dijela navijača i prenijeli da je Morata zatražio da takvo skandiranje prestane.

Bonus video: