Morati želi da Leonardo "glumi" Galijanija

U prevodu, Brazilac bi dobio odriješene ruke da vodi sportski dio, zajedno sa trenerom, jer je Morati izgubio povjerenje u Branku i Pjera Ausilija
0 komentar(a)
Leonardo, Foto: REUTERS
Leonardo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 24.04.2013. 13:54h

Vlasnik Intera Masimo Morati je izgleda izgubio strpljenje zbog loše sezone i pogrešnih procjena sportskog direktora Marka Branke u prelaznim rokovima, pa je riješio da mijenja stvari.

Tako je opet aktivan dolazak Leonarda, sadašnjeg sportskog direktora Pari Sen Žermena, koji bi u Interu obavljao funkciju kakvu ima Adrijano Galijani u Milanu.

U prevodu, Brazilac bi dobio odriješene ruke da vodi sportski dio, zajedno sa trenerom (bio to Andrea Stramaćoni ili neko drugi naredne sezone), jer je Morati izgubio povjerenje u Branku i Pjera Ausilija.

Nije poznato da li bi njih dvojica ostala u Interu, ali bi im u svakom slučaju Leonardo bio nadređeni i obavljao bi funkciju potpredsjednika kluba.

Leonardo je bio trener Intera u sezoni 2010/11. u drugom dijelu sezone (nakon što je otišao Rafael Benites) i "crno-plavi" su, to govori i statistika, najbolje rezultate još od ere Žozea Murinja bilježi s njim.

Morati i popularni Leo su ostali u odličnim odnosima i nakon njegovog odlaska u Pariz, a da je povratak moguć vjeruju i Francuzi koji ističu da će Leonardo sigurno napustiti PSŽ na kraju sezone.

Bonus video: