Mornar u nastavku preokrenuo protiv Sutjeske

Golovima Vukovića i Vujačića u drugom poluvremenu, Mornar preokrenuo vođstvo Sutjeske i slavio sa 2:1
0 komentar(a)
Mornar, Foto: Anto BAKOVIĆ
Mornar, Foto: Anto BAKOVIĆ
Ažurirano: 12.03.2011. 19:28h

U sudaru dva tima bogate istorije i tradicije slavio je barski prvoligaš. Sutjeska je odigrala dobrih 45 minuta, praćena podrškom 30-najvatrenijih navijača, popularnih “vojvoda”, na odmor je otišla sa rezultatskim plusom, ali tu prednost nije uspjela da sačuva do samog kraja. Barani su pokazali da borbenost na svakom dijelu terena i veliko srce vrlo često znaju da odnesu prevagu u duelima u kojima se lomi praktično kompletna sezona.

¨Znao sam da će biti teško ali moram da čestitam mojim igračima na požrtvovanju i borbenosti koju su pokazali u drugom poluvremenu. Rezultat je najvažniji, a mi smo uspjeli da ostvarimo vrlo važan trijumf i popravimo atmosferu u ekipi pred gradski derbi koji nas očekuju za tri dana", istakao je strateg Mornara Boris Ljutica.

Rezultatski imperativ uslovio je oprezan početak, prvi udarac ka okviru gola viđen je teku u 15. minutu. Pokušao je Pejović sa distance, a talentovani Daborić je bio siguran.

Šok na Topolici uslijedio je u samom finišu prvog poluvremena kada je nakon ubacivanja nesuđenog pojačanja Mornara, Kalezića, uslijedio traljav udarac Todorovića, lopta je stigla do Markovića koji je sa par metara proslijedio iza leđa čuvara mreže Mornara.

Trener Barana Ljutica je u nastavku meča zaigrao znatno agresivnije, ubacio trećeg špica i potpuno pogodio taktiku za nastavak. Nakon brojnih pokušaja u 56. minutu, Mornar je stigao do poravnjanja. Peti korner izveo je Kasapi, na prvoj stativi loptu je sačekao kapiten Vuković i rutinski je sproveo u mrežu nemoćnog Lakićevića.

Sa furioznim napadima Barani su nastavili i poslije izjednačenja. Takav pristup dobio je pokriće 10 minuta kasnije kada je nakon akcije novajlija Jovovića i Vujačića, daroviti centarfor donio veliku radost domaćim navijačima.

U samom finišu viđena su i dva isključenja - Spasojević je put u svlačionicu nešto prije završetka meča pokazao Laleviću sa jedne te Krivokapiću sa druge strane.

"Odigrali smo dobro prvo poluvremene, ali je fudbal takva igra u kojoj je na kraju rezultat samo bitan. On ovoga puta nije bio na našoj strani. Mornar je pokazao igru u drugom poluvremenu sa puno borbenosti i trčanja, igru koja mu je na kraju krajeva i donijela tri važna boda. Imali smo seriju teških utakmica iza nas, ali prvenstvo je dugo i vjerujem da će moja ekipa stići do zacrtanog cilja, opstanka u eliti" istakao je strateg Sutjeske Nikola Rakojević.

Bonus video: