Može li neko da zaustavi Budućnost?

Ekipa Miodraga Vukotića u finišu prve polovine šampionata ima sedam bodova više od drugoplasirane Mladosti, 11 više od Zete a 12 od Sutjeske
64 pregleda 3 komentar(a)
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.11.2016. 09:02h

Nakon desetodnevne pauze zbog obaveza reprezentacije, utakmicama 14. kola danas se nastavlja Telekom 1. CFL.

Uoči posljednje četiri jesenje runde glavno je pitanje može li neko da zaustavi zahuktalu Budućnosti?

Ekipa Miodraga Vukotića u finišu prve polovine šampionata ima sedam bodova više od drugoplasirane Mladosti, 11 više od Zete a 12 od Sutjeske, uz najviše pobjeda (deset, naspram sedam Mladosti) i najviše postignutih golova (25).

Podgoričani igraju najbolji fudbal i kako trenutno stvari stoje, teško da će imati pravog rivala u trci za šampionski pehar. Teško će se promijeniti stvari i nakon današnjeg kola, naprotiv - Budućnost gostuje u Bijelom Polju posljednjeplasiranom Jedinstvu, iz kojeg stižu najave nastupa sa omladincima (prvotimci su u štrajku), dok drugoplasirana Mladost ima teži zadatak kod kuće protiv Rudara.

"Žao mi je zbog svega što se dešava u Jedinstvu, koje je ozbiljan crnogorski klub i iskreno bih volio da nastupe sa najjačim timom. U svakom slučaju, ne smije da nas zavara ta situacija, Bjelopoljci su i ranije bili u problemima pa su zaustavili Sutjesku i Rudar", kaže Miodrag Vukotić.

Danas sa posljednjim, a u subotu duel sa pretposljednjim timom na tabeli - Podgoričani dočekuju Lovćen prije velikog derbija protiv Mladosti u gostima u 16. kolu.

Dakle, u finišu jeseni mnogo toga može da bude jasnije.

"Imaće taj derbi veliku težinu, a mi ćemo se potruditi da do tada dodatno pobjegnemo Mladosti. Idemo redom, utakmicu po utakmicu", dodaje Vukotić.

A prije duela protiv Budućnosti Mladost ima dva teška iskušenja - Rudar sada kod kuće i Dečić u subotu u Tuzima.

"Teška utakmica protiv Rudara, derbi kola, neće biti lako, neće nas zavarati njihov položaj na tabeli. Sa druge strane, najvažnije je da mi budemo pravi. Želimo tri boda i koliko je to moguće ostanemo u trci za prvo mjesto", kaže najbolji strijelac Mladosti Admir Adrović koji se oporavio od povrede i danas će konkurisati za sastav.

Pljevljaci kao autsajderi stižu na megdan šampionu - takvu situaciju nameće im trenutna forma, koja nikako da se ustabili i koja od početka prvenstva funkcioniše po sistemu tolo - hladno.

"Domaćin je favorit, ali to ne znači da će lako do trijumfa. Mi ove jeseni bolje rezultate postižemo na gostovanjima, pa ako smo mogli da savladamo Budućnost, zašto bar da se ne nadamo da možemo do još jednog iznenađenja", kaže mladi reprezentativac iz redova Rudara, Milija Golubović.

Bokelj i Sutjeska prošle sezone su se borili za plasman u Evropu. Uoči današnjeg meča u Kotoru gosti su u sličnoj poziciji, za razliku od domaćina, koji je u zoni ispadanja.

Biće zanimljivo u Radanovićima, gdje igraju Grbalj i Zeta, ali i na Cetinju, gdje će Lovćen protiv Dečića pokušati da upiše prvu domaću pobjedu ove sezone.

Parovi 14. kola:

Mladost - Rudar

Jedinstvo - Budućnost

Bokelj - Sutjeska

Petrovac - Iskra

Grbalj - Zeta

Lovćen - Dečič

Sve utakmice igraju se u 13 sati.

Bonus video: