„Mračno poglavlje u divnoj priči brazilske ikone”

„Bodrim ga i nadam se da će sve proći u redu, ali smatram da je veoma deprimirajuće ako provedete rođendan zatvoreni u stranoj zemlji. Nadam se da će Ronaldinjo izaći jači iz ovoga”
2803 pregleda 0 komentar(a)
Ronaldinjo sa lisicama u Palati pravde u Asunsionu, Foto: Beta/AP
Ronaldinjo sa lisicama u Palati pravde u Asunsionu, Foto: Beta/AP

Ikona brazilskog fudbala, Rivaldo, izrazila je zabrinutost i tugu zbog stanja u kojem se nalazi Ronaldinjo.

Osvajač Zlatne lopet 2005. godine i po mnogima najtalentovaniji fudbaler svih vremena nedavno je proslavio 40. rođendan uz veliki roštilj iza rešetaka u paragvajskom zatvoru, gdje je zatočen zbog ulaska u zemlju sa falisfikovanim pasošem.

Bio je nasmijan, kao i uvijek kada je igrao fudbal, ali prijatelji koji su posjetili bivšeg asa Barselone, Milana i Pari Sen Žermena kažu da je tužan.

Rivaldo, koji je sa Ronaldinjom osvojio Mundijal 2002. i Kopa Ameriku 1999. godine, nazvao je ovaj period u životu svog druga „mračnim poglavljem u divnoj priči”.

„Nisam komunicirao sa Ronaldinjom otkada je uhapšen u Paragvaju, ali gledam i čitam sve o tome uz zabrinutost i tugu. Ovo nije dobro za njegovu reputaciju, već je mračno poglavlje u divnoj priči”.

Ronaldo i Roberto Karlos su poslali rođendanske čestitke bivšem saigraču, ali ne i Rivaldo.

„On je sjajna osoba, zabavan i voli svakoga, ali je teško razumjeti šta se tačno dogodilo u ovoj situaciji sa pasošem. Bodrim ga i nadam se da će sve proći u redu, ali smatram da je veoma deprimirajuće ako provedete rođendan zatvoreni u stranoj zemlji. Nadam se da će Ronaldinjo izaći jači iz ovoga”.

Rivaldo je za engleske medije pričao i o čuvenom golu Ronaldinja u četvrtfinalu Mundijala 2002. protiv Engleske, kada je sa 30 metara lobovao Dejvida Simena za konačnih 2:1.

„Dobro pamtim taj meč. Ronaldinjo je igrao briljantno, sjajno mi je namjestio gol, koji je bio jako bitan, jer smo izjednačili baš pred poluvrijeme. U nastavku je dao čuveni gol, koji je iznenadio Dejvida Simena i cijeli svijet, uključujući i mene. Nikada nisam pomislio da bi mogao da proba takav udarac, ali je ispalo perfektno. Poslije meča mi je rekao da je znao da Simen ima običaj da izađe nekoliko koraka naprijed kod slobodih udaraca i da je pokušao da ga iznenadi. To je bila bolja pozicija za ljevaka, ali za Ronaldinnja ništa nije bio nemoguć zadatak. Bilo je uživanje gledati ga i dijeliti teren sa njim mnogo puta”, rekao je Rivaldo.

Bonus video: