Mugoša: Bilo bi pravedno da derbi odluči prvaka

"Sutjeska i dalje ima prednost, sve zavisi od njih, ali mislim da bi bilo najpravednije da se u direktnom obračunu pokaže ko je bolji", kaže napadač Budućnosti Stefan Mugoša
0 komentar(a)
mugosa, Foto: Savo Prelević
mugosa, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.05.2013. 17:43h

Borba za titulu u crnogorskom šampionatu dobila je neočekivano dramatičan epilog. Makar jedno kolo, biće izuzetno interesantno - ako Sutjeska sjutra ne pobijedi Čelik u nikšićkom derbiju, a Budućnost savlada Lovćen na svom stadionu, prvak će se odlučiti u direktnom okršaju dva vodeća kluba, narednog vikenda kraj Bistrice.

Od kada je u CFL-u po obrnutim Bergerovim tablicama derbi dva vodeća kluba pomjeren za pretposljednje kolo (od 2010. godine), još se nije desilo da derbi odlučuje prvaka u bukvalnom smislu. Prije dvije sezone Budućnosti nije pomogla ni pobjeda nad Mogrenom u gostima, jer su Budvani imali dovoljnu zalihu, dok je maja prošle godine Podgoričanima bio dovoljan i remi sa Rudarom.

Može li prvi put da se dogodi da derbi odluči šampiona?

"Ubijeđen sam da može", kaže Stefan Mugoša, napadač Budućnosti.

"Čelik ima izuzetno dobru i iskusnu ekipu i siguran sam da može da pobijedi, ili makar odigra neriješeno protiv Sutjeske. Sa druge strane, iako nam mnogo zavisi i od tog meča, mi smo skoncentrisani na utakmicu sa Lovćenom. Oni se bore za opastanak, niko se ne zavarava da će biti lako, ali jednostavno moramo da dobijemo tu utakmicu. Šta god da se dogodi u Nikšiću, makar ćemo moći da kažemo sebi da smo uradili sve što je bilo do nas - kaže Mugoša.

Prije samo pet kola Sutjeska je imala čak 12 bodova prednosti u odnosu na Budućnost, što je bila rekordna razlika prvoplasranog u odnosu na drugoplasirani tim u šestogodišnoj istorici CFL-a. A onda je Sutjeska zaređala sa kiskevima da su Podgoričanima bile dovoljne samo dvije vezane pobjede (Rudar, Čelik), da smanje razliku na pet bodova.

"Vjerovali smo da možemo da im priđemo, čak i kada smo imali 12 bodova manje. Sutjeska i dalje ima prednost, sve zavisi od njih, ali mislim da bi bilo najpravednije da se u direktnom obračunu pokaže ko je bolji. Vjerujem da ćemo dobiti tu šansu", dodaje Mugoša.

Kako god, pita se Sutjeska. Čelik je prva meč-lopta za ekipu Dragana Radojičića. U slučaju kiksa, Nikšićanima bi protiv Budućnosti odgovarao i bod, kako bi se odluka o prvaku odložila za posljednje kolo, kada u Nikšiću gostuje Lovćen.

S Kim do kraja

SUTJESKA (62)

ČELIK

Budućnost

Lovćen

BUDUĆNOST (57)

Lovćen

SUTJESKA

Mornar

Gostovanja su označena velikim slovima

Bonus video: