Mugoša: Protiv Irana kao da su kvalifikacije

Iran je ozbiljna reprezentacija i očekuje odličan test, prava uvertira za ono glavno, meč sa Jermenijom, kaže Stefan Mugoša
75 pregleda 0 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Filip Roganović
Stefan Mugoša, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.06.2017. 20:48h

Crnogorski reprezentativci spremaju se za nedjeljni prijateljski meč sa Iranom, koji će biti generalna proba za krucijalni duel protiv Jermena u kvalifikacijama za Mundijal, 10. juna pod Goricom.

Meč sa „persijkim zvijezdama” (nedjelja, 20.30) biće šansa i da selektor Ljubiša Tumbaković testira fudbalere koji su manje dobijali šansu u njegovom mandatu.

Dakle, korist bi mogla da bude dvostruka...

"Iran je vrlo ozbiljna reprezentacija i sigurno je da nas očekuje odličan test, prava uvertira za ono glavno, meč sa Jermenijom pred našim navijačima - kaže Stefan Mugoša, napadač Minhena 1860.

"Svaka utakmica za reprezentaciju je nova dobra prilika da se dodatno uigramo, da se spremimo za ono što nas tek očekuje", ističe strijelac gola u porazu od Poljaka, u martu pod Goricom (1:2).

U različitim pozicijama nalaze se Crna Gora i Iran uoči sjutrašnje utakmice - dok izabranici Ljubiše Tumbakovića u nastavku kvalifikacija žele da se dočepaju baraža za Mundijal, selekcija Karlosa Keiroša na korak je od plasmana na SP, što bi mogla da ovjeri već na meču sa Uzbekistanom, 12. juna u Teheranu.

"Najbolje su rangirani od svih azijskih reprezentacija, nema dileme da su ozbiljna ekipa i sigurno ćemo pristupiti kao da je utakmica u kvalifikacijama", dodaje Mugoša.

Već su jednom igrali Crna Gora i Iran, takođe u prijateljskom meču - u austrijskom Harbergu maja 2014. Iranci su se spremali za Mundijal u Brazilu, ali nisu uspjeli da probiju tada oslabljenu našu selekciju (0:0).

Crnogorski fudbaler tada su nakon Irana išli na ljetnji odmor, a sada ih poslije utakmice sa „persijskim zvijezdama” čeka vrlo važna utakmica, protiv velikog dužnika.

"Sigurno da nam je teško pao poraz u Jerevanu, posebno zbog načina na koji smo izgubili, ali prvo neka prođe meč sa Iranom, pa ćemo onda pričati o Jermeniji. Nema sumnje da ćemo se pripremiti na najbolji način i dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat", dodao je Mugoša, koji je ove sezone imao peh da mu oba kluba ispanu iz njemačke „Cvajte” Minhen 1860, kao i Karlsrue, u kojem je u drugoj polusezoni igrao na pozajmici.

"Druga polusezona je bila bolja za mene, odigrao sam nekoliko utakmica, ali smo ispali. Vidjećemo kako će se odvijati situacija", istakao je Mugoša.

“Sokoli”, još u nekompletnom sastavu, trenirali su danas na stadionu pod Goricom. Selektor Tumbaković u subotu će se u podne obratiti novinarima, dok je za 18 sati zakazana pres konferencija Karlosa Keiroša, selektora Irana.

Bonus video: