Mulalić: Hvala igračima, ovo je njihova pobjeda

Sutjeska je na tri meča u gostima ove sezone doživjela sva tri poraza
53 pregleda 3 komentar(a)
Edis Mulalić, Foto: Faktor.ba
Edis Mulalić, Foto: Faktor.ba
Ažurirano: 17.09.2016. 20:21h

Novi trener Dečića Edis Mulalić debitovao je pobjedom protiv Sutjeske, koja je na trećem gostovanju ove sezone doživjela treći poraz.

Taman kada se činilo da su se Nikšićani stabilizovali, napravili su novi, veliki korak unazad. Dečić je, s druge strane, upisao četvrtu pobjedu u sedam kola, za sjajno četvrto mjesto.

"Hvala igračima, ovo je njihova pobjeda", prokomentarisao je Mulalić, čija je ekipa ispraćena ovacijama nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Presudio je vezista Edvin Kuč, nevjerovatnim golom u 32. minutu - lopta je nakon njegovog šuta iz daljine u 32. minutu dobila čudnu putanju, ali i na vrlo efektan način prevarila Giljena - 1:0.

"Zaslužili smo bar bod, imali smo inicijativu tokom cijelog meča. To ne umanjuje trijumf Dečića", kazao je Nebojša Jovović, trener Sutjeske.

Nikšićani su mogli da povedu na startu meča, a dobru šansu imao je Šimura.

Borbeni domaćini tražili su šansu iz kontranapada, naročito nakon gola Kuča koji je presjekao goste. Najbolji strijelac Tuzana Vule Vujačić mogao je u 34. i 49. minutu da značajno olakša posao svom timu u nastavku.

Sutjeska je po inerciji preuzela inicijativu u 2. poluvremenu, ali nije imala mnogo šansi - pokušaji Kovačevića u 76. i Bojana Božovića u 87. minutu (prečka) nisu bili dovoljni.

"Ovo je sladak debi, ali nas čeka veliki rad kako bismo unaprijedili igru", dodao je Mulalić.

DEČIĆ - SUTJESKA 1:0

Tuzi - Stadion Dečića. Gledalaca: 800. Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica). Strijelac: Kuč u 32. minutu.

Dečić: Mijatović, Tuzović, Mihailović, Božanović (60. Anđušić), Pepić (87. Krkanović), Padović, Spasić, Đukić (64. Toskić), Vujačić, Đuranović, Kuč.

Sutjeska: Giljen, Vuković, Ivanović, Nikolić, Šimura, D.Božović, (76. Mi. Vučić), B. Božović, Ćuković, (55. Kovačević), Bakrač, Žildemar, Ma. Vučić (57. Stijepović).

Bonus video: