Mundijal 10. dan: "Das ist Deutschland", silna Belgija, raspjevani Meksikanci

Belgija - Tunis 5:2, Meksiko - Južna Koreja 2:1, Njemačka - Švedska 2:1
111 pregleda 0 komentar(a)
njemačka, Foto: Reuters
njemačka, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2018. 20:02h

LIVE BLOG:

22.00 Njemačka je, po ko zna koji put, pokazala kakav pobjednički mentalitet ima i kakva je ekipa. Šampion je bio praktično eliminisan, gubio je na poluvremenu, ni 1:1 mu nije značilo mnogo, imao i igrača manje, a vrijeme je isticalo...

I bukvalno u posljednjem napadu, iz posljednjeg šuta Toni Kros je donio pobjedu...

Zasluženu, apsolutno zasluženo, jer je "elf" u drugom poluvremenu odigrao vrhunski fudbal, napadački, raznovrsan, direktan...

I nagrađeni su ponovo, ne prvi put. Njemačka i Švedska imaju po tri boda, ali Levov tim u posljednjem kolu igra sa Korejom.

Šveđani se sastaju sa Meksikom, koji ima maksimalan skor.

21.52 Posljednji šut, posljednja šansa i gol. Toni Kros za 2:1, sjajan gol asa Reala.

21.47 Nemaju sreće Njemci - Brand je pogodio stativu sa 20 metara.

21.43 Olsen spasio Švedsku, nakon šuta glavom Gomesa. Dva minuta do kraja...

21.38 Isključen je Boateng, zbog dva žuta karzona. Njemci sa desetoricom. U prvom napadu, umalo je Nojer sve riješio - okliznuo se pred golom, ali je nekako izbacio loptu u korner.

21.35 Još deset minuta, Njemačka ima sve manje vremena...

21.25 Serija napada Njemačke, gol visi u vazduhu, ali i vrijeme teče. Do kraja 20-ak minuta.

21.20 Napada "elf" sa svih strana, Šveđani sabijeni, mnogo opasnih situcija, lopta je često u šesnaestercu, ali nema drugog gola...

21.14 Nova akcija Njemačke, šampion traži pobjedu, Jonas Hektor je bio u opasnoj zoni, ali je Olsen bio siguran.

21.04 Umalo je "elf" preokrenuo, Krosov šut zakačio je jednog švedskog igrača, lopta je prošla pored desne stative.

21.03 Izjednačila je Njemačka. 48. minut - Verner je ubacio sa desne strane, Gomes napravio gužvu, a Marko Rojs spretno reagovao.

21.00 Ušao je Mario Gomes umjesto Drakslera. Očajnička, ali i logična, zamjena Leva...

20.45 U posljednjem minutu drugog poluvremena Nojer je spasao Njemčku, sjajnom reakcijom nakon šuta glavom Markusa Berga.

20.38 Šansa za Njemce, odbrana Olsena, a zatim Miler nije imao sreće u petercu.

20.31 Kakav šok, Švedska vodi od 32. minuta - Njemačka je u ovom trenutku van Mundijala.

Sjajna akcija, nakon greške Krosa na sredini terena. Klason za Olu Toivonena, koji je prabacio Nojera iz komplikovane pozicije.

20.30 Njemačka je 7-8 minuta imala igrača manje, Rudi je povrijeđen, a napokon ga je zamijenio Gundogan,

20.10 Švedska je za 10 minuta imala šest dodavanja i zicer - Markus Berg je išao sam na Nojera, stigao ga je Boateng, malo ometao, pa je golman Njemačke intervenisao.

Umalo 1:0 za Šveđane, kakav bi to bio šok za Njemačku.

20.00 Njemačka je odlično ušla u utakmicu, sjajna šansa za Rojsa, odbrana Olsena.

19.01 Joakim Lev je izveo tim bez Mesuta Ozila i Samija Kedire.

19.00 Njemačka je sada pod ogromnim pritiskom - ako izgubi ispada sa Mundijala, ako ne pobijedi imaće samo bod, tri manje od Švedske, pred posljednje kolo.

Meksiko u grupi F ima šest bodova, Južna Koreja je doživjela i drugi poraz!

18:52 Son je evrogolom sa 23 metra smanjio rezultat u trećem minutu sudijske nadoknade!

18:25 Havijer Ernades, poznatiji kao Ćićarito udvostručio je prednost Meksika protiv Južne Koreje u Rostovu - Ćićarito je gol dao u 66. minutu sa osam, devet metara nakon asistencije sjajnog Irvinga Losana.

18:19 Nijedan od 28 dosadašnjih mečeva na Mundijalu u Rusiji nije završen bez golova, pa je oboren rekord od 26 utakmica zaredom na kojima je postignut pogodak od Mundijala iz 1954. godine!

18:12 Rostov arena je ispunjena, Fifa je objavila sa utakmicu Južna Koreja - meksiko sa tribina prati 43.472 navijača.

18:09 Igra se drugo poluvriejme na "Rostov areni" a Meksiko i dalje vodi sa 1:0 protiv Južne Koreje. Sombrerosi zasluženo vode, mada je i rival iamo nekoliko lčiojepih napada. Razloge vođstvu Meksika treba tražiti i u podatku da su u prvom poluvremenu davali tačan pas u 90 odsto.

17:48 Poluvrijeme je u Rostovu u utakmici drugog kruga grupe F, Meksiko vodi golom Karlosa Vele sa penala.

17:34 U Rusiji je Meksiko poveo iz 14. sviranog penala, pa iako je tek drugi krug grupne faze premašen je cjelokupni učinak iz Mundijala u Brazilu, gdje je ukup dosuđeno13 penala!

17:31 Junak pobjede Hrvatske nad Argentinom Ante Rebić razočaran je jednim od najbojih igračla današnjice, Leom Mesijem.

"Obećao sam drugu, koji obožava Lea da ću na kraju utakmice tražiti da razmijenim dres sa Mesijem, kako bih ga poklonio tom prijatelju. Ipak, nisam to uradio jer sam razočaran igrom a prije svega ponašanjem ne samao Mesija, nego cijelog argentinskog tima. A sve je počelo lošim postupkom Otamendija već na startu utakmice nakon jednog duela sa Mandžukićem. Ne razumijem, igra u Premijer ligi, a još nije naučio šta je fer-plej. O njihovim provokacijama ne želim ni da pričam, jednostavno sportisti znaju da podnesu poraz a oni to nisu", naglasio je Rebić, strijelac prvog gola u pobjedi "kockastih" od 3:0.

17:23 Mažić svirao penal za Meksiko, zbog igre rukom jednog od defanzivaca, Karlos Vela šutira penal i pogađa u 26. minutu. Meksiko vodi protiv Južne Koreje

15.11 Meksikanci igraju bolje i imaju neuporedivo glasniju publiku na "Rostov areni" od rivala iz Južne Koreje. Utakmicu, prvu na ovom šampionatu sudi čuveni arbitar iz Vrbasa, Milorad Mažić.

15:05 U Rostovu na Donu upravo je počela utakmica drugog kola Grupe F, Južn Koreja - Meksiko. "Sombrerosima bi pobjeda bila veliki korak ka pllasnmanu u osmini finala, nakon startne pobjede nad Njemačkom.

Južna Koreja je izgubila prvio duel sa Švedskom sa 1:0.

16:08 Igrač utakmice Belgija - Tunis je bio Eden Azar, koji je postigao dva gola

16:00 Pogledajte najinteresantnije detalje sa meča Belgija - Tunis (5:2)

15:56 Zanimljiva utakmica, sa najviše golova u dosadašnjem toku šampionata, a Belgija je ovom pobjedom ovjerila prolaz u osminu finala. Tunis je eliminisan.

15:55 Tačku na goleadu na ovom meču stavio je Tunižanin Kazri u 93. minutu, koji je donio konačan rezultat - 5:2.

15:53 Bačuai je, takođe, mogao do drugog gola, ali je šutirao pored gola u 92. minutu

15:51 Nakon nekoliko promašaja, napadač Čelsija Bačuai je u 90. minutu pogodio za vođstvo Belgije od 5:1. To je njegov osmi gol u 17. nastupu za reprezentaciju

15:47 U 86. minutu i posljednja izmjena za Belgiju, Tilemans je zamijenio Mertensa

15:44 Azar i Lukaku su prvi igrači iz iste selekcije koji su na jednoj utakmici postigli postili po dva gola na jednoj utakmici na Mundijalu od SP 2014. kada su Toni Kros i Andre Širle pogodili po dva puta u pobjedi Njemačke protiv Brazila sa 7:1

15:51 I treći pokušaj Bačuaia, ali mu je Mustafa odbranio šut

15.50 - Bačuai je u 80. minutu pogodio prečku sa svega nekoliko metara, ali što je šutirao Karasko, a Mustafa odbio loptu

15:38 Bačuai je u 76. minutu mogao da pogodi za 5:1 za Belgiju, nakon proigravanja Mertensa, ali je njegov šut u praznu mrežu izblokirao Merijah

15:30 I drugi junak dana je izašao sa terena, Edena Azara je u 68. minutu zamijenio Bačuai

15:29 Pao je ritam utakmice, ali je Badri sa ivice šesnaesterca šutirao jako lijevom nogom, ali bez problema za Kurtou.

15:23 - Sjajan pokušaj Karaska sa ivice šesnaesterca, ali je lopta otišla tik pored gola

15:20 U 59. minutu prva izmjena u ekipi Belgije, zaslužen odmor je dobio Lukaku, umjesto njega je upao Felaiani. U istom trenutku i posljednja izmjena za Tunis (prve dvije su bile prinudne, zbog povreda), Sliti je zamijenio Sasija

15:13 Azar je kaznio promašaje Tunižana, vješto je izbjegao ofsajd zamku, nakon proigravanja De Brujnea, pa je pogodio za veliko vođstvo Belgije od 4:1

15:12 Tunis je krenuo agresivno u drugom poluvremenu, i stvorio nekoliko dobrih prilika, ali ih nije realizovao

15:07 Počelo je drugo poluvrijeme meča Belgija - Tunis, u kojem Belgijanci vode 3:1

14:59 Pujol: Zbog duge kose mi nisu dali da se pojavim na iranskoj televiziji

Bivši kapiten reprezentacije Španije Karles Pujol optužio je danas zvaničnike iranske nacionalne televizije da su mu zabranili da na Svjetskom prvenstvu komentariše utakmicu zbog njegove duge kose.

Iranski zvaničnici su odbacili optužbe Katalonca.

U današnjem izvještaju tv partnera novina Džam-e Džam, zvaničnik vladine televizije Morteza Mirbageri tvrdi da "Nema potrebe da strano lice dobije nekoliko stotina miliona (iranskih riala) na nekoliko minuta na sportskom programu".

Pujol je uoči utakmice Irana i Španije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio pozvan da gostuje kao stručni konsultant kod popularnog voditelja Adela Ferdosipura.

14:56 - Sa ukupno sedm golova, Lukaku je postao najbolji belgijski strijelac računajući svjetska i evropska prvenstva, pretekavši Jana Kulemansa (šest).

14:55 Sa dva gola u prvom poluvremenu protiv Tunisa, Lukaku je dostigao Kristijana Ronalda na listi strijelaca na Mundijalu u Rusiji, pošto su obojica postigli po četiri gola. Lukaku je, takođe, postao prvi Belgijanac sa četiri gola na jednom Svjetskom prvenstvu.

14:50 Kraj uzbudljivog prvog poluvremena, Belgija protiv Tunisa vodi 3:1, nakon dva gola Lukakua i jednog Azara sa bijele tačke, dok je jedini gol za Tunis postigao Bron, koji je nedugo zatim izašao iz igre zbog povrede

14:49 Nepun minut kasnije, Lukaku je, ipak, pogodio, u trećem minutu sudijske nadoknade je postigao gol za 3:1, nakon sjajnog proigravanja Menijea

14:48 Na početku trećeg minuta sudijske nadoknade, Belgija je imala odličnu priliku da 3:1, kontru je započeo Azar, proigrao je po djesnoj strani De Brujnea, koji je asistirao za Lukakua, ali je belgijski napadač bio kratak.

14:41 Još jedna prinudna izmjena za Tunis, zbog povrede je izašao Ben Jusef, umjesto njega je ušao Benaluan

14:32 Kazri je šutirao dobro sa distance, ali je Kurtoa odbranio

14:31 Belgijanci su imali nekoliko poluprilika za 3:1, ali je i Tunis mogao do izjednačenja u 31. minutu. Međutim, šut Sasija sa ivice šesnaesterca je otišao pored stative

14:24 Zbog povrede je teren morao da napusti strijelac gola za Tunis, Bron, a umjesto njega je ušao Hamdi Nagez

14:23 Romel Lukaku je prvi belgijski igrač koji je postigao golove u prva dva meča na Mundijaju od 2002. godine Marka Vilmotsa.

14:18 Tunis se brzo vratio u meč, nakom centaršuta Kazrija, Bron je bio najviši u skoku pa je Tunis smanjio na 2:1

14:16 Belgija već vodi 2:0, treći gol na Mundijalu postigao je Lukaku, iz kontre, nakon greške Tunisa na sredini terena

14:14 Prvi žuti karton na meču, dobio ga je TunižaninSasi, zbog prigovora

14:13 Azar je mogao da povisi na 2:0, ali je slabo reagovao na centaršut Lukakua

14:06 Eden Azar je bio siguran sa bijele tačke, Belgija je povela protiv Tunisa 1:0

14:05 Ben Jusef je startovao na Azaru, i sudija je pokazao na bijelu tačku.

14:03 Prva uzbuđenja pred golom Tunisa, ali je golman Tunižana Ben Mustafa bio brži i sigurniji u odnosu na Lukakua i Menijea

14:00 Počeo je meč između Belgije i Tunisa

13:38 [FOTO] Na teren izašli i belgijski reprezentativci

13:30 [FOTO] Spremni za Belgiju: Igrači Tunisa na terenu

13:27 Jedan navijač ima poruku za Edena Azara: "Molim te, ne napuštaj Čelsi!"

13:22 Ali trenirao, i dalje neizvjestan za Panamu

Fudbalski reprezentativac Engleske Dele Ali vratio se danas treninzima, ali je njegov nastup na meču Svetskog prvenstva protiv Paname i dalje pod znakom pitanja. Ali je na utakmici protiv Tunisa povrijedio butinu i nije trenirao sa ekipom četiri dana. On se na današnjem treningu zagrijavao sa ostatkom tima, ali je kasnije radio individualno.

Selektor Engleske Garet Sautgejt izjavio je da će Ali vjerovatno igrati protiv Paname. Utakmica drugog kola Grupe G između Engleske i Paname na programu je sjutra od 14.00 u Nižnjem Novgorodu.

13:06 Poznati su i sastavi za meč Belgija-Tunis! Evo ko je u startnim postavama:

13:03 [FOTO] Fudbaleri Tunisa pred meč sa Belgijom (14h):

12:52 Fudbalski savez Srbije najavio je da će uložiti žalbu na suđenje Feliksa Briha >>>

12:40 FOTO PRIČA I belgijski navijači spremni za drugu fazu Mundijala >>>

12:27 "Mi, kao svjetski šampioni i osvajači Kupa konfederacija, nijesmo navikli da gubimo", kazao je selektor Njemačke Joahim Lev. Njemačka večeras od 20h igra protiv Švedske.

12:00 Meksiko-Južna Koreja (17h): Meksiko iz Rostova vidi nokaut fazu >>>

Meksikanci neće birati sredstva da bi došli do drugog trijumfa koji bi im otvorio vrata osmine finala. Ipak, sve sem pobjede Meksika bi bilo iznenađenje, iako Južna Koreja nije bila toliko loša na startu protiv Švedske. Izgubila je sa 1:0 golom iz penala.

11:07 [FOTO] I Argentinci na treningu:

10:45 Istražuju prijetnje smrću upućene Sančesu

Kolumbijske vlasti saopštile su da istražuju prijetnje smrću koje su sa društvenih mreža upućenje fudbalskom reprezentativcu te zemlje Karlosu Sančesu.

Kolumbijska policija je navela da je pretnja smrću Sančesu objavljena na tviter nalogu koji je odmah nakon toga zatvoren. Vlasti sada traže IP adresu sa koje je poruka poslata. U poruci koja je objavljena bila je fotografija Sančesa, ali i igrača Andresa Eskobara koji je ubijen na periferiji Medeljina samo nekoliko dana nakon što se vratio iz SAD sa Svjetskog prvenstva 1994. godine.

10:25 Štoper Mančester junajteda, Rio Ferdinand prokomentarisao je odluku sudije Feliksa Briha da ne dosudi penal za Srbiju na utakmici protiv Švajcarske

"Smatram kako je trebalo doći do VAR-a. Ne znam šta su ljudi koji donose odluke radili, ali moraju se međusobno pogledati jer su dva igrača rvačkim potezom oborila Mitrovića. edan od defanzivih igrača uopšte nije gledao u loptu. Mitrović je bio među dvojicom igrača, kako je to uopšte mogao da bude faul u napadu. Ovo je bila oružana pljačka na ulici, nevjerovatno", rekao je Ferdinand gostujući na BBC-u.

10:19 [FOTO] Fudbaleri Engleske jutros na treningu:

10:11 Mesi da pokaže mentalitet

Nekadašnji francuski fudbaler Emanuel Peti ističe da Lionel Mesi nema iste kvalitete vođe kao Kristijano Ronaldo.

“Mesi nije vođa, nije Ronaldo u tom smislu. Mesi je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, ali potrebno je da pokaže više tog mentaliteta. Mora da se probudi! Kada stvari idu dobo u Barseloni, on je fantastičan igrač, ali vidjeli smo i u Ligi šampiona da on može da nestane na terenu kada stvari ne idu kako treba. Nije tu više. Ne trči, nego hoda, ne brine ga gde je lopta“, rekao je Peti.

9:39 [FOTO] Kristijano Ronaldo jutros na treningu u Kratovu:

9:10 [FOTO] Pažnju fotoreportera agencije Reuters privukao je jedan navijač Švajcarske, tokom sinoćnje utakmice sa Srbijom.

9:07 Belgija-Tunis (14h): Neće biti lako - "Crveni đavoli" gledaju ka osmini finala >>>

8:56 Švajcarski mediji kritikovali su ponašanje fudbalskih reprezentativaca Granita Džake i Džerdana Šaćirija tokom i nakon meča sa Srbijom.

"Džaka i Šaćiri, dva najtalentovanija igrača generacije su odlučila meč, pokazali su klasu. Ali, ono što su uradili, pokazuje da ne posjeduju nikakav politički senzibilitet, niti da im je društvena svijest razvijena. Trebalo je da puste da govori fudbal, umjesto toga provocirali su načinm radovanja rivala. Svi znamo u kakvim su odnosima Srbija i Kosovo, tome nema mjesta na stadionu", piše Noje Curher Cajtung.

"Blik" konstatuje da je Švajcarska pokazala zrelost u igri i glupost postupcimna dvojice fudbalera.

"Ovo je igra, ona nema granice, predstavlja nevaspitanje i nepoštovanje same Švajcarske, ne samo rivala. Fudbal i sport su igra zajedništva, integrišu, nepotrebne i glupe provokacije nikome nisu potrebne", piše list "Blik".

8:28 Švajcarska je preokretom protiv Srbije (2:1) slavila u drugom kolu grupe E i približila se plasmanu u osminu finala.

Strijelac pobjedonosnog gola Džerdan Šaćiri rekao je da pobjedu ne posvećuje Kosovu.

"Ne, ovo nije pobjeda za Kosovo, ovo je pobjeda za Švajcarsku. Uvijek sam srećan kad postignem gol, to je bila samo emocija tokom utakmice", rekao je Džerdan Šaćiri.

8:25 Utakmicama drugog kola u grupama G i F nastavlja se takmičenje na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

U G grupi, rivali će u 14 sati u Moskvi biti Belgija i Tunis.

U grupi F od 17 časova u Rostovu se sastaju Južna Koreja i Meksiko, dok se u istoj grupi od 20 časova u Sočiju sastaju Njemačka i Švedska.

GRUPA G:

Belgija - Tunis (14h)

GRUPA F:

Belgija - Tunis (17h)

Njemačka Švedska (20h)

Bonus video: