MUNDIJAL: Urugvajac sudi Francuska Belgija, Vidi upozorenje od Fife

Dan je odmora na Mundijalu, ali tek završena polufinala obećavaju uzbudljive informacije tokom cijelog dana
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.07.2018. 19:53h

LIVE BLOG:

21:37 Svjetska fudbalska federacija (FIFA) delegirala je urugvajskog sudiju Andresa Kunju za glavnog arbitra prvog polufinalnog meča na Mundijalu u Rusiji između Francuske i Belgije.

20:32 Kenijski fudbalski sudija Aden Marva Range, koji je trebalo da bude među arbitrima i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, suspendovan je doživotno iz sporta zbog primanja mita.

20:15 Napadač fudbalske reprezentacije Hrvatske Mario Mandžukić uplatio je skoro 4.000 eura građanima svog rodnog mjesta Slavonskog Broda, koji su utrošeni na piće tokom meča Vatrenih i Rusije u četvrtfinalu Mundijala.

32-godišnji ofanzivac je i ranije bio "široke ruke", pa je tako prošle godine donirao 20.000 eura vatrogasnoj službi u Dalmaciji.

19:10 Na Svjetskom prvenstvu u Rusiji postoji napadač koji je odigrao pet utakmica i koji nije uputio nijedan šut u okvir gola!

OVDJE pročitajte o kome se radi.

18:37 Hrvatska radio televizija objavila je video snimak na kojem se vidi kako su selektor reprezentacije BiH Robert Prosinečki, Joško Jeličić, Mateo Beusan i voditelj Marko Šapit proslavili pobjednički pogodak Ivana Rakitića kojim je Hrvatska izborila plasman u polufinale Svjetskog prvenstva.

Prosinečki nije mogao gledati u TV, okrenuo je leđa s podignutim rukama, a nakon što je Rakitić postigao pogodak, počeo je da slavi s ostalim kolegama.

17:30 Hrvatski defanzivac Domagoj Vida moći će da nastupi u polufinalu sa Engleskom, jer je od Fife dobio samo upozorenje za gest nakon utakmice njegove selekcije sa Rusijom.

17:01 Fifa prijeti Vidi sa dva meča suspenzije.

Više o ovome OVDJE

16:58 [FOTO] Uprkos porazu, Rusi su sačekali svoje fudbalere. Galeriju pogledajte OVDJE

16:44 [FOTO] Reprezentativci Belgije na treningu:

16:35 Britanska avio kompanija je na zanimljiv način čestitala fudbalerima Engleske plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Rusiji.

15:26 Papa Franjo je danas pokušao da oraspoloži brazilske navijače koji su prisustvovali molitvi na Trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Više o tome na linku.

12:30 Hrvatski fudbaler Domagoj Vida mogao bi biti kažnjen od strane FIFA zbog političkog gafa.

Defanzivac "Vatrenih" je nakon pobjede u svlačionici posvjetio pobjedu Ukrajini.

Više od tome na linku OVDJE.

11:30 Engleski navijači su uvijek bili poznati po originalnosti.

Tako su pobjedu protiv Šveđana proslavili u prodavnici IKEA.

Više od tome na linku OVDJE.

9:40 Zacrvenile su se jutros naslovne strane novina u Engleskoj zbog reprezentativaca koji su u toj opremi savladali Švedsku. Sve naslovne strane pogledajte u galeriji.

9:30 Engleska je u totalnoj euforiji i BBC slavi tri neočekivana heroja u tekstu o Mundijalu.

To su Kiran Tripije, koga nazivaju Bekam iz Burija, a koji je sa tek 23 godine debitovao u Premijer ligi, zatim Hari Megvajer koji je na EURO 2016 putovao kao navijač i golman Džordan Pikford koji je sa 24 godine uspio da igra u pet divizija Engleske!

Engleska i Hrvatska su se pridružile Francuskoj i Belgiji u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Euforija je zahvatila obje zemlje, Englezi se nadaju da će trofej "vratiti kući", a Hrvati da će iskoristiti šansu koju je propustila zlatna generacija 1998. godine u Francuskoj.

Galerija

Bonus video: