Murinjo aktivirao "plan B": Čelzi dovodi Samuela Etoa

Doskorašnji napadač Anžija dogovorio je transfer u klub iz zapadnog Londona i najkasnije do sjutra trebao bi da potpiše jednogodišnji ugovor
8 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2013. 15:41h

Imamo spreman "plan B", pa čak i "plan C", odgovorio je Žoze Murinjo prošle sedmice na pitanje engleskih novinara šta ako Čelzi ne dovede Vejna Runija.

Portugalac je prije dva dana dao Runiju 48 sati da se odluči da li dolazi u Čelzi, a danas je aktvirao "plan B" - doskorašnji napadač Anžija Samuel Eto dogovorio je transfer u klub iz zapadnog Londona.

Murinjo tako pravi respektabilan tim, jer je prije samo tri dana za Čelzi potpisao još jedan bivši fudbaler Anžija, brazilski vezista Vilijan.

"Eto će u slobodnom transferu preći u Čelzi, za koji će potpisati jednogodišnji ugovor", navodi BBC na svom sajtu.

Četvorostruki najbolji fudbaler Afrike, bivši evropski prvak sa Barselonom iz Interom, odlazi iz Anžija bez obeštećanja, ali je klubu iz Mahačkale očigledno bilo jedino bitno da skine sa platnog spiska fudbalera koji je godišnje zarađivao nevjerovatnih 20 miliona eura, po čemu je bio najplaćeniji igrač na svijetu.

Eto, koji ima 32 godine, u Čelziju neće imati ni približno istu platu, ali će prvi put u bogatoj karijeri osjetiti čari Premijer lige, boriti se za englesku, možda i evropsku titulu, što mu je nedostajalo u Dagestanu.

Kamerunski napadač je legenda Barselone, na "Nou Kampu" je proveo pet godina (od 2004. do 2009) i za to vrijeme osvojio dvije Lige šampiona, tri španska prvenstva, te jedan nacionalni Kup. Postigao je 129 golova na 201 meču.

Na ljeto 2009. godine prešao je u Inter kao dio velikog transfera Zlatana Ibrahimovića u suprotnom smjeru. Eto je na "Đuzepe Meaci" uspješno sarađivao sa Murinjom, zajedno su osvojili dvije titule Serije A i Ligu šampiona u Madridu 2010. godine, kada je pao Bajern. Na 101 meču postigao je 53 gola.

Murinjo i Eto su, dakle, provjerena kombinacija, sada će ponovo sarađivati na "Stamford bridžu".

Odlaskom Etoa definitivno se raspao veliki Anži - Vilijan je otišao u Čelzi, Kohorin, Žirkov, Denisov, Gabulov i Samba u Dinamo iz Moskve, Busufa i Dijara u Lokomotivu...

Bonus video: