Murinjo će imati problema u Parizu

4 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.12.2014. 12:00h

Mečevi osmine finala Lige šampiona igraju se krajem februara i početkom marta, a Niša Saveljić je za „Vijesti” dao svoju procjenu.

PSŽ - ČELZI (50:50)

„Imao sam sreću prošle sezone da uživo na „Parku Prinčeva” gledam prvu utakmicu. PSŽ me je iznenadio, prije svega taktičkom zrelošću, pobijedio je 3:1 i pokazao da može da dobije Čelzi, iako je ispao. U revanšu su presudile nijanse, gol u samom finšu, Murinjo je nekako „izgurao” prolaz. Mislim da će Čelzi opet imati velikih problema sa Parižanima, koji trenutno nisu u pravoj formi, ali kada se fudbaleri poput Ibrahimovića i Kavanija mobilišu i motivišu za velike utakmice, onda mogu svakog da pobijede. Zato po meni Čelzi nije favorit, šanse su apsolutno podjednake“.

ATLETIKO MADRID - LEVERKUZEN (70:30)

„Apsolutnu prednost dajem Atletiku. Kada imate trenera kao što je Dijego Simeone, koji je sav svoj šmek, fudbalski i ratnički, prenio na ekipu i to doveo do savršenstva, onda na takvu družinu morate da računate u svim kombinacijama. Madriđani su prošle sezone igrali finale, ne bih bio iznenađen da opet doguraju daleko. Bez obzira na to što je i Bajer Leverkuzen dobar i moderan tim, kao i sve njemačke ekipe, a u svojim redovima ima Tina Jedvaja, po meni jednog od najtalentovanijih fudbalera u Evropi.

JUVENTUS - BORUSIJA DORTMUND (49:51)

„Ne znam kakva će biti orijentacija Borusije, koja je u velikim problemima u Bundes ligi i vjerovatno će se na proljeće skoncentrisati na borbu za opstanak. Žao mi zbog sjajnog trenera kakav je Jirgen Klop, koji stalno ostaje bez najboljih igrača, uvijek nekako počinje iznova... Ipak, Borusija ima dobru šansu protiv Juventusa, ponajviše zbog toga što ima više iskustva igranja velikih utakmica u Evropi. Prije dvije godine je igrala finale, prošle sezone polufinale.

REAL MADRID - ŠALKE (90:10)

„Ne potcjenjujem Šalke, ali je Real ogroman favorit. Prava mašina za golove, ekipa koja je sada perfektna u svim linijama. Odbrana je odlična, vezni red takođe, čak i bez Modrića, o napadu da i ne govorim.

BAJERN - ŠAHTJOR (80:20)

„Velika prednost za Bajern, koji ima vrhunske fudbalere, ali i vrhunsku igru. Gvardiola je sve to sjajno ukomponovao i ekipa raste kako odmiče sezona. Pokušaće da vrhunac dostignu na proljeće, kada se odlučuje, za razliku od prošle sezone, kada su pali baš u tom periodu. Šahtjor je ozbiljan tim koji igra brz fudbal. Mnoge može da iznenadi, ali protiv Bajerna teško.

ARSENAL - MONAKO (60:40)

„Monako je još u nekoj fazi konstrukcije velikog kluba, a mislim da trener Leonardo Žardim, iako ne previše poznat, radi odličan posao. Arsenal igra promjenjivo, ali vjerujem da će do proljeća popraviti formu. Mislim da će Venger teško dozvoliti novo ispadanje u osmini finala, posebno sada kada je na žrijebu izbjegao Bajern ili Barselonu.

BAZEL - PORTO (30:70)

„Za neke neatraktivan, za mene vrlo zanimljiv par. Igrao sam na stadionu Bazela i osjetio nevjerovatnu energiju koja se tu formira kada igra švajcarski tim. Bazel je pobjeđivao i velike favorite, zašto ne bi i Porto? Prednost, ipak, dajem Portugalcima, koji imaju kulturu igre i nevjerovatno široku bazu pravljenja tima“, zaključio je Saveljić.

Bonus video: