Murinjo: Čeka nas gotovo nemoguć posao protiv PSŽ

„Trebalo bi da pronađemo ravnotežu, pošto ne smijemo da mislimo o tome da jurimo dva gola zaostatka“, rekao je Frank Lampard
1 komentar(a)
Laveci, Foto: Beta/AP
Laveci, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.04.2014. 11:53h

Trener fudbalera Čelzija Žoze Murinjo rekao je da njegovu ekipu u sjutrašnjem revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena čega „gotovo nemoguć“ posao, pošto mora da nadoknadi dva gola zaostatka.

Prošle srijede na „Parku prinčeva“, pariski tim je slavio sa 3:1. Čelzi pokušava da se plasira u polufinale Lige šampiona sedmi put u posljednjih 11 godina.

„Ovo je gotovo nemoguć posao. Ali, sigurno je da može da bude specijalna noć za nas“, rekao je Murinjo, prenijeli su britanski mediji.

Murinjo nikada nije izgubio četvrtfinalni duel u Ligi šampiona, sa Portom, Čelzijem i Interom, ali nikada sa svojom ekipom nije uspio da nadoknadi zaostatak od dva gola iz prvog meča u nekom evropskom takmičenju.

U ekipi Čelzija neće biti suspendovanog Ramireša, povređenih Samjuela Etoa i Džona Obija Mikela, kao i Nemanje Matića i Mohameda Salaha, koji nemaju pravo da igraju, pa bi Frank Lampard mogao da bude u startnoj postavi.

Lampard je u prvenstvenoj pobjedi protiv Stouka od 3:0, u subotu, postigao svoj 250. gol u karijeri. To je bila 77. uzastopna utakmica na „Stamford bridžu“ da je Čelzi neporažen pod vođstvom Murinja.

„Moramo da budemo pozitivni i da pokušamo da pobijedimo. Moramo da budemo koncentrisani, ali sa ovakvim timom sigurno možemo da pobijedimo sa dva gola prednosti“.

„Trebalo bi da pronađemo ravnotežu, pošto ne smijemo da mislimo o tome da jurimo dva gola zaostatka. Ako to budemo uradili, mogli bismo da pobijedimo i sa nekoliko golova razlike“, rekao je 35-godišnji fudbaler.

Eden Azar, koji je u prvoj utakmici postigao jedini gol za Čelzi iz penala, poručio je da vjeruje da njegova ekipa može da se plasira u polufinale.

Čelzi je prije dvije sezone u osmini finala uspio da nadoknadi poraz od 1:3 protiv Napolija, pošto je na svom slavio sa 4:1, a te sezone je i osvojio Ligu šampiona.

„Ovaj tim je pokazao da je sposoban da nadoknadi zaostatak i vjerujem da to možemo da ponovimo“, rekao je Azar, koji je u Čelzi došao iz Lila nekoliko dana nakon što je osvojena titula prvaka Evrope..

U ekipi Pari Sen Žermena neće biti najboljeg strijelca Zlatana Ibrahimovića, koji je na prvoj utakmici povrijedio tetivu kolena.

Pari Sen Žermen u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobjede protiv Remsa od 3:0 i ima 13 bodova više od drugoplasiranog Monaka.

Trener pariskog tima Loran Blan rekao je da i pored izostanka prvog golgetera neće mijenjati taktiku.

„Naša taktika i filozofija se neće mijenjati“, rekao je bivši kapiten i selektor Francuske.

Edinson Kavani predvodiće napad francuskog tima.

„Imamo veliku prednost i bićemo koncentrisani. Biće teško, ali ćemo uspjeti, naša je odgovornost da završimo započeti posao“, rekao je Kavani, koji je igrao za Napoli u tom čuvenom porazu na „Stamford bridžu“.

Bonus video: