Murinjo i njegovih 9.047 neprijatelja

"Kao i svi uspješni ljudi, i Žoze ima knjigu neprijatelja, koju pravi od kada je bio dijete i dodaje imena. U njoj su čak i djevojčice koje nisu htjele da izađu na sastanak sa njim, pa do fudbalera koji su igrali dobro protiv timova koje je vodio", piše "Four four two"
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2016. 19:09h

Engleski mediji utrkuju se ovih dana ko će napraviti što bolju priču i donijeti nove detalje o Žozeu Murinju, nakon izuzetno loših rezultata njegov Mančester junajteda i potencijalnih problema sa poreskim vlastima, otkrivenim u aferi "Football Leaks".

Ugledni fudbalski magazin "Four four two" piše da je Murinjo otvorio rokovnik u kome je godinama zapisivao sve svoje neprijatelje, kako bi saznao preko koga su španski poreski organi saznali za njegove finansijske malverzacije.

To je Murinjo i priznao u razgovoru za magazin .

"Sve ukazuje na Rafu Benitesa, a mogao bi da bude i Sesk Fabregas, pa i Andre Viljaš-Boaš. Moguće i onaj švedski sudija iz 2005. Mislim da je mnogo pomogao i Švajnštajger, a znam i da je Gvardiola umiješan. Sve je veoma zapetljano, kao u romanu Agate Kristi, a ne isključujem i one ljude koji su na bilo koji način povezani sa Barselonom".

Izvor iz kluba tvrdi:

"Kao i svi uspješni ljudi, i Žoze ima knjigu neprijatelja, koju pravi od kada je bio dijete i dodaje imena. U njoj su čak i djevojčice koje nisu htjele da izađu na sastanak sa njim, pa do fudbalera koji su igrali dobro protiv timova koje je vodio. Nikome nije dozvolio da vidi šta u njoj piše tačno, ali sam krajičkom oka ugledao kako upisuje imena Dijega Koste, Ikera Kasiljasa i Eve Karneiro", navodi se u tekstu magazina "Four four two", u kome piše da Murinjo ima tačno 9.047 neprijatelja.

Na kraju se, međutim, dodaje da je cijeli tekst - ironija.

Engleski humor, mada lista onih koje Murinjo smatra neprijateljima i u stvarnosti nije mala...

Bonus video: