Murinjo: Imam nekoliko sijedih, ali sam sada bolji nego ikada

"Mislim da nikada ranije nijesam bio tako spreman, jer je u ovom poslu iskustvo jako važno”, rekao je Murinjo
3 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2013. 22:23h

Trener Čelzija Žoze Murinjo s velikim samopouzdanjem očekuje početak sezone.

“Nikada nisam bio u tako dobroj formi kao sada. Imam nekoliko sijedih u kosi, ali mislim da je u mom slučaju to dobar znak. To znači da sam sad bolji nego ikada, napredovao sam. Mislim da nikada ranije nijesam bio tako spreman, jer je u ovom poslu iskustvo jako važno”, rekao je Murinjo na konferenciji za novinare u Bankoku, gdje se Čelzi nalazi na azijskoj turneji.

“To je posebno istinito u mom slučaju”, dodao je Murinjo, koji se ljetos vratio u Čelzi, koji je već vodio od 2004. do 2007. godine.

Po odlasku iz Čelzija, Murinjo je doveo Inter do titule u Ligi šampiona 2010. godine, osvojivši te sezone i Skudeto i Kup Italije, prije nego što je tri sezone proveo u Real Madridu, od kojih je posljednja bila bez trofeja.

"Poslije Čelzija putovao sam po Evropi - dvije godine u Italiji i tri u Španiji i praktično sam povećao svoje fudbalsko znanje", istakao je Murinjo.

Portugalski stručnjak je osvojio Ligu šampiona i sa Portom 2004, dok je tokom prvog angažmana u Čelsiju taj tim doveo do dvije titule prvaka Engleske, jednog FA Kupa, dva Liga Kupa i jednog Komjuniti šilda.

Bonus video: