Murinjo: Imam podršku uprave, ali i kvalitet da pokrenem stvari

"Ovdje nema 'ako'. Ti si pesimista, a ja sam optimista", rekao je Murinjo novinaru, prenijeli su britanski mediji.
0 komentar(a)
Žose Murinjo, Foto: Reuters
Žose Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2015. 15:50h

Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da je optimista po pitanju plasmana u osminu finala Lige šampiona i ostanka u klubu i da su ga loši rezultati ove sezone učinili boljim trenerom.

Fudbaleri Čelsija sjutra od 20.45 na Stamford Bridžu igraju protiv Porta utakmicu posljednjeg šestog kola u grupi G u Ligi šampiona. "Plavcima" je za prvo mjesto u grupi potrebna pobjeda, dok je za prolaz u osminu finala dovoljan i remi. Poraz bi značio ispadanje...

Na pitanje novinara da li očekuje da će ostati na klupi Čelsija ako njegova ekipa izgubi od Porta, Murinjo je rekao da je optimista.

"Ovdje nema 'ako'. Ti si pesimista, a ja sam optimista", rekao je Murinjo novinaru, prenijeli su britanski mediji.

Šampion Engleske Čelsi ove sezone ne postiže očekivane rezultate, pošto u Premijer ligi u 15 utakmica ima osam poraza i zauzima 14. mjesto na tabeli sa 15 bodova. Mediji su zbog toga spekulisali da će vlasnik kluba Roman Abramovič otpustiti Murinja.

Upitan zbog čega je uvjeren u Abramovičevu podršku, Murinjo je rekao da su razlog tome dobri rezultati koje je ostvario sa klubom prethodnih godina.

"Mislim da sam uradio mnogo dobrih stvari za klub i za vlasnika, on zna koliki kvalitet posjedujem. U dva navrata je vjerovao u mene, prvi put kada me je vratio u klub i drugi put kada mi je dao novi četvorogodišnji ugovor", rekao je portuglaski trener.

Murinjo je u dva navrata vodio Čelsi, od 2004. do 2007. godine i od juna 2013. godine i za to vrijeme osvojio je tri titule u Premijer ligi, FA kup, tri Liga kupa i Komjuniti Šild.

"Ne mislim da je vlasnik kluba osoba koja se mijenja kako vjetar duva. Znam da je vjetar izuzetno jak, pošto su rezultati u Premijer ligi zaista loši, ali mislim da Abramovič zna šta sve dajem za klub i da vjeruje da sam pravi čovjek za ovaj posao", rekao je Murinjo.

Bonus video: