Murinjo izbjegao novinare na svoj 50. rođendan

Umjesto Murinja, u pres-sali Realovog stadiona pojavio se 19-godišnji štoper iz Francuske Rafael Varane, što nije baš naišlo na odoboravnje prisutnih
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: BETA/AP
Murinjo, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 26.01.2013. 23:20h

Žoze Murinjo je juče proslavio 50. rođendan, ali nije podijelio slavlje sa medijima - trener Reala odbio je da se suoči sa novinarima na zakazanoj konferenciji uoči današnjeg meča sa Hetafeom. Umjesto Murinja, u pres-sali Realovog stadiona pojavio se 19-godišnji štoper iz Francuske Rafael Varane, što nije baš naišlo na odoboravnje prisutnih.

Portugalac je ovih dana posebno interesantan medijima, ne samo zbog 50. rođendana. Nakon što je “Marka” prije tri dana objavila priču da su Serhio Ramos i Iker Kasiljas tražili od Florentina Peresa da promijeni trenera, a predsjednik Reala dan kasnije sve to demantovao, Murinjo je trebalo da bude idealan sagovornik na temu “krize u Realu” i njegove fotelje koja je navodno ucijenjena od fudbalera.

Umjesto španskim medijima, Murinjo je juče dao intervjuu italijanskoj televiziji “Rai”.

- Brzo je prošlo ovih 50 godina, ali imam osjećaj da sam tek na početku karijere. Postoje stvari koje tek treba da obavim. Jedna od njih može da bude povratak u Inter, zašto da ne?

Naglasivši da je “50 lijep broj”, Portugalac je istakao da juri treću Ligu šampiona. Prvu je osvojio sa Portom 2004, drugu sa Interom 2010.

- Ne mogu da kažem da li ću to uraditi ove godine, ali u budućnosti sigurno da hoću.

Varane je za to vrijeme pričao o treneru koji ima podršku fudbalera i kontroverzama koje proizvode mediji.

- Nas vodi najbolji trener na svijetu i on ima zaista veliku podršku svih igrača. Mediji ga pritiskaju, nije mu lako, ali on se sa tim savršeno bori.

Real će protiv Hetafea (neobičan termin, danas u podne) igrati prvu od desetak utakmica bez povrijeđenog Ikera Kasiljasa.

- Iker će nam nedostajati, nadamo se da će se što prije oporaviti - kazao je Varane.

Barselona igra takođe na svom stadionu i ne bi trebalo da ima problema da protiv Osasune sačuva 15 bodova prednosti u odnosu na Real i osam u odnosu na Atletiko.

Rezultati:

Deportivo - Valensija 2:3

Riki 32, 45 - Žonas 1, Valdes 63, Rikoardo Kosta 90+2

Selta - Sosijedad 1:1

Kron-Deli 33 - Elustondo 60

Levante - Valjadolid 2:1

Barkero 44, Rukavina 90 (autogol) - Baraha 8

Saragosa - Espanjol 0:0

Nedjelja:

Real Madrid - Hetafe

Rajo Valjekano - Betis

Barselona - Osasuna

Atletik Bilbao - Atletiko Madrid

Majorka - Malaga

Ponedjeljak:

Sevilja - Granada

Bonus video: