Murinjo: Kada sam osvajao titule, bili smo drugi u grupi

„Završio sam iza Real Madrida sa Portom i osvojio Ligu šampiona, završio sam iz Barselone sa Interom i opet uzeo titulu”, podsjetio je Murinjo
6 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 22.11.2012. 10:19h

Real Madrid je kolo prije kraja grupne faze izborio plasman u osminu finala Lige šampiona, ali je zakovan za drugu poziciju grupe C, iza Borusije Dortmund.

Činjenica da u nokaut fazi može da dobije težeg rivala nije, ipak, zabrinula Žozea Murinja. Naprotiv - Specijalni se prisjetio istorije i poručio da je titule sa Portom i Interom osvojio kada je bio drugi u grupi!

„Dva puta sam bio drugi u grupnoj fazi i uzeo pehar. Završio sam iza Real Madrida sa Portom i osvojio Ligu šampiona, završio sam iz Barselone sa Interom i opet uzeo titulu. Kada god sam završio prvi u grupi, nisam osvojio titulu”, podsjetio je Murinjo.

Trener „merengesa” upozorava da sve pobjednike grupe čeka „bomba” u žrijebu.

„Moje iskustvo govori da prva pozicija ne znači puno. Timovi koji osvoje grupu su srećni i čekaju ime rivala za kojeg misle da će ga lakšđe eliminisati, a onda shvate da je jedan od potencijalnih protivnika Real Madrid”.

Murinjo se osvrnuo na remi u Mančesteru (1:1), koji je otpisao Siti. Real je dugo vodio, ali je na kraju morao da spasava bod.

„Mislim da smo zaslužili pobjedu, jer smo imali mnogo šansi za drugi gol. Da smo ga dali u prvom poluvremenu, sve bi bilo riješeno”, zaključio je Murinjo.

Bonus video: