Murinjo: Klop za tri i po godine nije osvojio ništa, a i dalje ima povjerenje kluba

"Kada Pep nije bio zadovoljan bekovima kada je došao, sljedećeg leta je kupio nekoliko igrača na toj poziciji koji su bili po njegovom ukusu"
4100 pregleda 5 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters

Portugalski stručnjak, Žoze Murinjo žali što mu uprava Mančester junajteda nije dala više vremena kako bi na "Old Trafordu" sprovodio svoje zamisli.

Svoj boravak u Junajtdu uporedio je sa Klopovom karijerom u Liverpulu i Gvardiolinom u Mančester sitiju.

„Klop je došao u klub, nije osvojio ništa za tri i po godine, a i dalje ima povjerenje čelnika kluba. I dalje ima sve uslove da ide naprijed, da pokušava i pokušava. Koliko je igrača iz ovog sadašnjeg tima Liverpula bilo u timu kada je došao Klop? Svega nekolicina. Evo, možda ove sezone najzad dođu do pehara, još imaju šansi“, istakao je Murinjo.

Portugalac se zatim okrenuo ka Mančester sitiju.

"Kada Pep nije bio zadovoljan bekovima kada je došao, sljedećeg leta je kupio nekoliko igrača na toj poziciji koji su bili po njegovom ukusu. Kupio je Klaudija Brava, ali nije bio srećan sa njim i doveo je Edersona."

Murinjo je sa klupe "crvenih đavola" otišao sredinom decembra prošle godine, kada ga je naslijedio Ole Gunar Solskjer.

"Kada budem birao sljedeći klub, neću ni da počinjem pregovore prije nego što budem jasno znao šta su ciljevi kluba i šta su ti ljudi spremni da urade, u smislu uslova, da bi ih ostvarili“, zaključio je Specijalni.

Bonus video: