Murinjo: Ne možemo da dovedemo Mesija zbog FFP pravila

4 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2014. 17:51h

Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je danas da u svoju ekipu ne može da dovede fudbalera Barselone Lionela Mesija zbog pravila o finansijskom fer-pleju.

Čelzi je prošlog mjeseca saopštio da je u prošloj godini zaradio 18,4 miliona funti, a otkupna klauzula u Mesijevom ugovoru iznosi 205 miliona funti.

Prema pravilima finansijskog fer-pleja, klubovi ne smiju da troše više nego što zarađuju i biće suspendovani iz evropskih takmičenja ako ne budu u stanju da posluju pozitivno bar u dijelu koji je direktno povezan sa fudbalom.

"Ne, nema šanse da dovedem Mesija. Sada važi pravilo finansijskog fer-pleja a uz njega idu i određena pravila, određene cifre i mi nemamo uslova da dovedemo, kao što kažu, "super nevjerovatnog igrača" za "super nevjerovatnu cifru", koju čelsi u ovom trenutku ne može da plati", rekao je Murinjo, prenijeli su britanski mediji.

Četvorostruki najbolji fudbaler svijeta Mesi je prošlog mjeseca, prvi put u karijeri, nagovijestio da bi mogao da napusti Barselonu, a fudbaler Čelsija Sesk Fabregas nedavno je izjavio da bi ponovo volio da igra u istom timu sa argentinskom super-zvezdom Mesijem.

Bonus video: