Murinjo: Ne tražim klubove, već klubovi traže mene

3 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 19.02.2016. 20:38h

Nekadašnji trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da se neće vraćati u Inter, kao i da ne traži klub, ali da fudbalski klubovi traže njega.

Portugalski trener je u decembru dobio otkaz u Čelsiju zbog loših rezultata, a mediji od tada nagađaju gdje bi mogao da nastavi karijeru.

Najviše se povezivao sa prelaskom u Mančester junajted, koji trenutno vodi Luj van Gal.

Mediji u Italiji navodili su da je moguće i da se vrati u Inter, sa kojim je 2010. godine osvojio triplu krunu, pošto Roberto Manćini trenutno ima problema da klubu obezbjedi jedno od prva tri mjesta u Seriji A. Murinjo je, međutim, rekao da nema namjeru da se vraća na San Siro, a da će u Milan doputovati privatno da bi gledao duel "nerazura" protiv Sampdorije.

"Samo da razjasnim jednu stvar: neću upravljati stvarima tamo sljedeće sezone. Inter već ima projekat koji pripada Manćiniju i (predsjedniku) Eriku Tohiru. U potpunosti podržavam njihove ideje i nadam se da će biti uspješni. Želim da vidim navijače Intera ponovo nasmijane", rekao je 53-godišnji Murinjo za italijanske medije.

On je na pitanje italijanskih novinara koji mu je sljedeći klub odgovorio da ne zna.

"Stvarno ne znam, ali jedna stvar je sigurna - volim fudbal i vratiću mu se sa istom strašću i ambicijom koje sam uvek imao. Poštujem svakog trenera u svakom klubu. Ja ne tražim klub, nego klubovi traže mene", rekao je Murinjo.

Bonus video: