Murinjo: Nisam bio u Cirihu jer je glasanje namješteno

"Nekoliko osoba me je zvalo i reklo da su glasali za mene, ali da su njihovi glasovi otišli nekom drugom. Zato sam odlučio da ne dođem", otkrio je Murinjo za portugalski RTP.
2 komentar(a)
Murinjo, Foto: REUTERS
Murinjo, Foto: REUTERS
Ažurirano: 19.03.2013. 21:32h

Konačno je Žoze Murinjo priznao zbog čega je početkom januara propustio svečanu ceremoniju proglašenja najboljih u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) u Cirihu. Trener Reala smatra da je glasanje bilo namješteno.

"Nekoliko osoba me je zvalo i reklo da su glasali za mene, ali da su njihovi glasovi otišli nekom drugom. Zato sam odlučio da ne dođem", otkrio je Murinjo za portugalski RTP.

Murinjo je bio u konkurenciji za najboljeg trenera godine, ali nagrada je pripala selektoru Španije Vinsenteu del Boskeu.

"Imam važan meč u Kupu Kralja, i neću doći na svečanost", kazao je prije dva mjeseca Murinjo.

FIFA je negirala bilo kakvu neregularnost.

Za najboljeg igrača i trenera glasali su kapiteni i selektori nacionalnih timova, kao i pozvani novinari.

Napadač Barselone Lionel Mesi izabran je po četvrti put za najboljeg fudbalera godine.

Protiv Galatasaraja nema šale

Murinjo smatra da njegova ekipa mora već u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona da dođe do što boljeg rezultata protiv Galatasaraja, jer je u Istanbulu čeka revanš u "paklenoj atmosferi".

"Biće nam teško, ali moramo u Madridu da ostvarimo što povoljniji rezultat, a to je nešto što nam u osmini finala nije pošlo za rukom, jer smo tada sa Mančester Junajtedom remizirali 1:1", istakao je Murinjo.

Portugalski stručnjak prošlog vikenda je boravio u Turskoj, gdje je gledao prvenstveni meč Galatasaraja i Kajzerija.

"Galatasaraj je ekipa koja zna da igra LŠ, a u sastavu ima dva igrača koja su osvajala ovo takmičenje, Drogbu i Snajdera. Pored njih, tu su Ebue, Melo, Rijera i Muslera, a sa klupe ih predvodi najbolji turski trener Fatih Terim. Takođe, njihovi vjerni navijači su veliki vjetar u leđa", dodao je Murinjo.

Prva utakmica četvrtfinala LŠ između Reala i Galatasaraja igra se 3. aprila u Madridu, a revanš je osam dana kasnije u Istanbulu.

Bonus video: