Murinjo: Ovo je velika pobjeda

Znali smo da možemo da osvojimo ovaj pehar i osvojili smo ga, rekao je Murinjo nakon veličanstvene pobjede nad Barselonom
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2011. 23:39h

"Es un triunfo fantastico" (fantastičan trijumf), prenijeli su španski mediji izjavu Žozea Murinja nakon velike pobjede nad Barselonom u finalu Kupa Kralja i prvog Realovog trofeja nakon 2008. godine.

Portugalski trener je ponovo pokazao da je specijalan, iako će mnogi kritikovati njegove metode i način igre, ali kako se drugačije suprostaviti ovakvoj Barseloni osim jakim blokom na sredini i kontranapadima.

"Znali smo da možemo da osvojimo ovaj pehar i osvojili smo ga! Velika je radost kada osvojite jedan trofej poslije toliko vremena" rekao je Murinjo za TVE.

"Tim je radio naporno. Moglo je biti i drugačije da smo dali gol iz nekoliko šansi u prvom poluvremenu, ali smo na kraju mogli da postignemo i drugi, kada je golman odbranio šansu Di Marije", dodao je Portugalac.Mourinjo je rekao da su "karakter, mentalna i fizička snaga igrača" bili ključni u produžetku."Ovo je velika pobjeda, posebno zbog toga što je došla protiv protivnika kakav je Barselona", rekao je Murinjo.O svojim velikim uspjesima kao trener, Portugalac je rekao:

"Vrlo sam ponosan što sam osvojio sve same vrhove moje zemlje, ali i najvažnijih zemalja evropskog fudbala", aludirao je Murinjo na trofeje u Portu, Čelziju, Interu i sada u Realu."Radim svoj ​​posao najbolje što mogu, ali su igrači ti koji daju golove, donose pobjede i osvajaju trofeje. Ovo je pehar za igrače i navijače, zaslužili su ga", zaključio je trener Reala.

Bonus video: