Murinjo: Pobijedio je tim koji se bolje branio

Arsen Venger je ocijenio da je njegov tim prevazišao "kompleks" Čelsija i da je pokazao veliku želju za pobjedom
3 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Žoze Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.08.2015. 19:13h

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo ocijenio je danas da je njegov tim bio bolji rival u utakmici Komjuniti Šilda protiv Arsenala, ali da je izgubio pošto su se "tobdžije" bolje branile.

"Bili smo danas bolji tim i izgubili, a pobijedio je tim koji se više branio. Imali smo inicijativu, kontrolisali utakmicu i imali posjed lopte. Arsenal se branio sa desetoricom igrača, svi su gotovo bili ispred lopte. Stavili su sve ispred svoje crte i bili dobro organizovani. Čestitam im", rekao je Murinjo, a prenose britanski mediji.

Arsenal je danas osvojio prvu titulu u sezoni - Komjuniti Šild, pošto je na stadionu Vembli pobijedio Čelsi sa 1:0, a pobjedonosni gol postigao je Aleks Okslejd-Čembrlejn u 24. minutu sjajnim udarcem sa oko 16 metara desno iskosa.

"Imali su nekoliko dobrih šansi iz kontri, ali mi smo svoje stvarali organizovanim fudbalom. Igrali su taktički i došli do gola prednosti bez ikakvog razloga", dodao je Murinjo.

Trener Arsenala Arsen Venger ocijenio je da je njegov tim prevazišao "kompleks" Čelsija i da je pokazao veliku želju za pobjedom.

"Fizički jako teška utakmica, a ni teren nije bio u najboljem stanju. Od kada smo poveli, možda smo učinili malo više stvari da odbranimo tu prednost, ali smo pokazali veliku želju za pobjedom. Kada smo napadali, djelovali smo da možemo do još nekog gola, ali smo nekako previše igrali na svojoj polovini. Igrali smo pod „ručnom kočnicom”, ali smo prevazišli mogući kompleks", kazao je Venger.

Murinjo se poslije utakmice pozdravio sa svim igračima Arsenala, ali ne i sa trenerom Vengerom, s kojim je imao dosta javnih sukoba u posljednjih nekoliko sezona.

"Venger je namjerno izbegao rukovanje poslije meča. Ja sam stajao ispred ulaska u tunel, pozdravio sam se sa svim igračima Arsenala, ali on je izbjegao rukovanje...", rekao je Murinjo.

Venger je odbacio optužbe na konferenciji za novinare rekavši da se poslije utakmice "više puta rukovao" i dodao da tu nema ničeg "posebnog". Takođe, Murinjo je pri izlasku sa stadiona bacio osvojenu srebrnu medalju navijaču Arsenala.

"Ne čuvam vicešampionske medalje, pa sam je bacio jednom navijaču Arsenala. To je za gubitnike, za njih je to lijepa uspomena", rekao je Portugalac.

Narednog vikenda će početi nova sezone Premijer lige, a titulu brani Čelsi.

Bonus video: