Murinjo: Sa Interom sam imao posebnu seriju

"Prvo smo u finalu italijanskog Kupa pobijedili Romu, onda u posljednjem kolu u Sijeni osvojili prvenstvo i na kraju savladali minhenski Bajern i postali prvaci Evrope", kazao je Murinjo
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
Murinjo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.03.2013. 22:00h

Trener Reala Žoze Murinjo smatra da serija uspješnih rezultata njegovog kluba protiv Barselone i Mančester Junajteda ne može da se poredi sa uspjesima iz vremena kada je svodio Inter.

Real je u kratkom periodu pobijedio Barselonu u Kupu kralja (3:1) i španskom prvenstvu (2:1), a zatim i eliminisao Junajted u osmini finala Lige šampiona i to trijumfom od 2:1 na Old Trafordu.

Ipak, Portugalac se prisjeća 2010. godine kada je, prema njegovim rečima, sa milanskim Interom bilježio značajnije pobjede.

"Ovo je bila dobra nedjelja sa tri velike pobjede, ali imao sam i bolje i veće sa Interom kada smo osvojili tri trofeja. Prvo smo u finalu italijanskog Kupa pobijedili Romu, onda u posljednjem kolu u Sijeni osvojili prvenstvo i na kraju savladali minhenski Bajern i postali prvaci Evrope. E, to se zove posebna serija", rekao je Murinjo za londonski tabloid "San".

On je dodao da nije mala stvar eliminisati Mančester Junajted iz Lige šampiona, ali da zbog takvog uspjeha ne želi da padne u euforiju.

"Ne znam da li možete da razumijete zašto nisam presrećan zbog pobjede na Old Trafordu. Naravno, to je bila važna pobjeda koja može da nas pogura do kraja, ali isto tako možemo i da ispadnemo u sljedećoj rundi. Liga šampiona je puna jakih protivnika, zato sam ostao smiren i hladnokrvan", poručio je Murinjo.

Bonus video: