Murinjo: Samo je Mesi bolji od Azara (video)

"On je nevjerovatan, on je među najboljima na svijetu. Zapravo, samo je Mesi bolji od njega", komentarisao je Portugalac.
1 komentar(a)
Eden Azar, Foto: Beta-AP
Eden Azar, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.07.2015. 19:39h

Fantastičnu utakmicu odigrali su Čelsi i Barselona u Vašingtonu, što je dobra uvertira za predstojeći početak najjačih evropskih liga.

Završilo se 2:2, uz trijumf penalima šampiona Engleske, i podatak da je šampion Španije opet igrao bez najboljih, Mesija i Nejmara.

Majstori su ipak bili na djelu - Eden Azar se u 14. minutu pravim slalomom prošetao kroz Barsinu odbranu i pogodio za 1:0, da bi mu početkom nastavka na jednako lijep način, lažnjakom i lob-udarcem, odgovorio Luis Suares.

Partija na NFL stadionu „Fedeks fild”, pred 80,000 navijača, uljepšana je sa još po jedinim golom na obje strane - Sandro Ramires je pogodio za Barsu, a Kejhil za Čelsi.

Trener šampiona Engleske, Žoze Murinjo, bio je nakon meča oduševljen golom i partijom Edena Azara.

"On je nevjerovatan, on je među najboljima na svijetu. Zapravo, samo je Mesi bolji od njega - komentarisao je Portugalac.

Stiglo je logično pitanje - Azar je bolji od Ronalda?

"Prošle sezone je bio bolji, uprkos tome što je Ronaldo bio fantastičan i što je postigao mnogo golova. Ali, po mom viđenju stvari, jedan fudbaler je dobar onoliko koliko pomogne timu da osvoji trofej. Azar je bio ključan za Čelsi, dok Ronaldo nije osvojio ništa sa Realom, iako je igrao fantastično", objasnio je Murinjo.

Dodao je i još nešto:

"Makar 40 opasnih startova preživio je Azar prošle sezone, što je rezultiralo sa mnogo, mnogo žutih kartona protivničkim igračima. Mislim da je pravo čudo kako Azar nije slomio nogu do sada u Premijer ligi.

Čelsi počinje sezonu u nedjelju duelom za trofej „Komjuniti šilda” protiv Arsenala, dok je start Premijer lige zakazan za narednu sedmicu - 8. avgusta, a „plavci” na statu čekaju Svonsi.

Primera kreće 21. avgusta, Barsa u prvom kolu gostuje Atletik Bilbau.

Bonus video: