Murinjo se revanširao Gvardioli, Vest Hem izbacio Čelsi

"Igrači su dali sve što su imali i zaslužili su ovu pobjedu. Prošle sedmice je mnogo toga bilo protiv nas, nije lako podnijeti poraz od 4:0 od Čelsija, ali mi smo profesionalci i morali smo da nastavimo dalje. Hvala navijačima na podršci", kazao je Murinjo nakon pobjede nad Sitijem 1:0
0 komentar(a)
Murinjo i Gvardiola, Foto: Reuters
Murinjo i Gvardiola, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2016. 21:44h

Fudbaleri Mančester junajteda plasirali su se u četvrtfinale Liga kupa, pošto su večeras na svom terenu pobijedili gradskog rivala Siti sa 1:0.

Jedini gol postigao je Huan Mata u 54. minutu, poslije dodavanja Zlatana Ibrahimovića.

To je šesta uzastopna utakmica u kojoj ekipa Pepa Gvardiole nije pobijedila. Siti večeras nije imao nijedan šut u okvir gola.

Oba trenera su rotirala, a posebno Gvardiola, koji je počeo sa Nolitom, Saneom, Navasom i Ihenaćom u napadu, dok su Aguero i Sterling ušli u drugom poluvremenu.

Murinjo je promijenio četiri igrača u odnosu na nedjeljni debakl od Čelsija, pa su meč počeli Roho i Šo u odbrani, te Kerik i Mata u veznom redu.

"Igrači su dali sve što su imali i zaslužili su ovu pobjedu. Prošle sedmice je mnogo toga bilo protiv nas, nije lako podnijeti poraz od 4:0 od Čelsija, ali mi smo profesionalci i morali smo da nastavimo dalje. Hvala navijačima na podršci", kazao je Murinjo, koji se bar djelimično revanširao starom rivalu Gvardioli za nedavni poraz u prvenstvu, takođe na Old trafordu (2:1).

Fudbaleri Vest Hema plasirali su se u četvrtfinale pošto su pobijedili gradskog rivala Čelsi sa 2:1.

Golove za "čekićare" postigli su Šejhu Kujate u 11. minutu i Edimilson Fernandes u 48. minutu. Jedini gol za Čelsi, koji je nastupio u kombinovanom sastavu, postigao je Geri Kejhil u petom minutu sudijske nadoknade vremena.

U završnici utakmice izbili su neredi na tribinama, navijači obje ekipe su se potukli sa redarima u pokušaju da dođu jedni do drugih, pa je morala policija da uđe i razdvoji ih.

U četvrtfinale se plasirao i Sautempton, pošto je na svom terenu pobijedio Sanderlend golom Sofjana Bufala u 66. minutu.

Bonus video: