Murinjo ugrabio Nejmara

Real će, navodno, Santosu da plati obeštećenje od 40 miliona eura, a Nejmar će potpisati petogodišnji ugovor i zarađivaće dva miliona po sezoni
0 komentar(a)
Nejmar, Foto: REUTERS
Nejmar, Foto: REUTERS
Ažurirano: 14.06.2011. 15:48h

Izgleda da je saga o odlasku Nejmara iz Santosa završena, i to samo dan nakon što je mladi majstor istakao da ne želi da ide iz Brazila.

Međutim, istina je sasvim drugačija - Nejmar je praktično sve dogovorio oko prelaska u Real, samo je pitanje dana kada će i zvanično da postane član kluba iz Madrida.

Real će, navodno, Santosu da plati obeštećenje od 40 miliona eura, a Nejmar će potpisati petogodišnji ugovor i zarađivaće dva miliona po sezoni.

Španski mediji su, dakle, otkrili sve detalje, a i sam igračev agent Ernesto Bronceti je potvrdio da je posao praktično sklopljen.

- Zvali su me novinari nekih italijanskih televizijskih stanica i pitali me da li je tačno da je Nejmar Realov. Rekao sam im ono što znam - da sam i ja to vidio na sajtu i da je dogovor blizu - kazao je Bronceti.

Italijanski menadžer je samo demantovao da je ugovor potpisan.

- Nejmar još nije igrač Reala, ali sve će se znati za koji dan - istakao je Bronceti.

Real je tako, po svemu sudeći, pobijedio u velikoj borbi na tržištu, jer je Nejmar bio na meti svih velikih evropskih klubova. Dolazak 19-godišnjeg napadača Santosa, za kojeg stručnjaci govore da je bolja verzija Robinja, vjerovatno znači da su „merengesi” odustali od kupovine Serhija Aguera iz Atletika.

Bonus video: