Murinjov mali heroj: Uljepšao mi je život

Olimpijakos je vodio 2:1, kada je mali Kalum, sakupljač lopti, pokrenuo brzu akciju iz koje je Kejn postigao izjednačujući gol
6548 pregleda 0 komentar(a)
Murinjo čestita Kalumu
Murinjo čestita Kalumu

Kalum Hajns - tako se zove 15-godišnji dječak, koga je Žoze Murinjo označio kao heroja iz sjenke u pobjedi Totenhema nad Olimpijakosom 4:2 u meču Lige šampiona.

Olimpijakos je vodio 2:1, kada je mali Kalum, sakupljač lopti, pokrenuo brzu akciju iz koje je Kejn postigao izjednačujući gol.

Brzo je vratio loptu u igru, dodao je Orijeu, koji je iz auta pronašao Lukasa Mouru, a Brazilac pronašao Kejna...

Kada je proslavio gol za saradnicima, Murinjo je zagrlio i poljubio dječaka, a nakon meća mu javno čestitao.

"Volim inteligentne dječake koji su zaduženi za lopte. Bio sam briljantan u tome, a ovaj momak sada je takođe sjajan. Čita dobro igru, razumije je i napravio je važnu asistenciju. Nije on tu samo da gleda utakmicu, on živi igru i igra je dobro. Probao sam da ga pozovem u svlačionicu da proslavi sa nama ali je zbrisao", rekao je Murinjo.

Kalum je već šest godina "ball boy", a u razgovoru za sajt Totenhema kazao je da mu je Murinjov gest uljepšao život.

"Nije morao to da uradi, a jeste. Uljepšao mi je dan, uljepšao mi je život. Zaista volim Totenhem, a ovaj momenat nikada neću zaboraviti", kazao je Kalum.

Međutim...

"Žao mi je što nisam vidio gol. Bacio sam loptu, a onda se okrenuo da se vratim na mjesto. Samo sam vidio navijače kako slave", kazao je Kalum.

Bonus video: