Murinjov zid jači od želje Atletika

U Madridu je bilo 0:0, po broju priliku teško da je rezultat mogao da bude drugačiji, iako su "kolćonerosi" bili ekipa koja je tražila gol, pokušavala da stvori prednost pred revanš
59 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2014. 22:43h

Atletiko je igrao, Čelzi očekivano ostao na svojoj polovini, pa je prvih 90 minuta polufinala samo najavilo kakva će se borba voditi naredne srijede u Londonu.

U Madridu je bilo 0:0, po broju priliku teško da je rezultat mogao da bude drugačiji, iako su "kolćonerosi" bili ekipa koja je tražila gol, pokušavala da stvori prednost pred revanš.

Gosti, međutim, nijednog trenutka nisu odstupili od zadatka, pa je Murinjova vojska, u kojoj je sinoć svih 10 igrača u polju glumilo i bekove i štopere, na kraju bez većih problema ispunila mali cilj pred revanš - da ne primi pogodak na "Kalderonu".

Utisak je i da je Atletiko napadao baš onako kako je želio Specijalni, pa su ti centaršutevi bekova i krila domaćina bili previše slabi da se ugroze u vazduhu sigurni Džon Teri (do povrede) i Gari Kejhil, a kasnije i David Luiz koji se poslije izlaska Terija vratio na poziciju štopera.

Atletiko u revanšu neće moći da računa na Gabija zbog suspenzije, iz istog razloga na drugoj strani neće biti Frenka Lamparda i Džona Obi Mikela, ali problem broj jedan za "plavce" je povreda Petra Čeha koji je pao na lakat i izašao već u 18. minutu.

Takođe, Teriju je u drugom poluvremenu stradao zglob, pa je pitanje da li će biti spreman za srijedu...

Šahovska partija

Na kraju krajeva, malo ko je i očekivao spektakl na „Kalderonu” i golove kao na traci, to nije fudbalska filozifija ni Murinja ni Dijega Simeonea.

Viđen je samo prvi dio šahovske partije dva trenera koja, to se i sinoć vidjelo na djelu, respektuju jedan drugog.

Ni Atletiko, iako je napadao, nije to radio po cijenu rizika, pazeći da mu ne "pukne" kontra, najjače oružje Čelzija.

Tako je poslije ovakve partije u prijestonici Španije teško reći ko ima veće šanse da ode u finale.

Murinjo možda ima iskustvo, ali je u osam polufinala u koliko je nastupio u karijeri samo dva puta prošao.

Atletiko je, na primjer, i nakon ove utakmice ostao jedina neporažena ekipa u Ligi šampiona.

"Bio je ovo težak meč u kojem nijedan tim nije mogao do prednosti. Željeli smo pobjedu, ali bili smo daleko. Ko je u prednosti? Čelzi, ovaj rezultat njima daje više opcija, ali jedna ekipa mora da pobijedi, nadam se da ćemo to biti mi", rekao je Simeone i odao priznanje Murinju:

"Da li je bolji od mene? Jeste, osvojio je toliko trofeja, a ja i dalje učim".

Rezultatom nije zadovoljan ni kapiten Gabi.

"Išli smo na pobjedu od prvog minuta. Znali smo da će Čelzi igrati da ne primi gol, zato ostaje loš ukus pred revanš", dodao je on.

Murinjo: Nisam imao namjeru da igram na 0:0

Murinjo se nije dao - nakon utakmice je jasno stavio do znanja da nije došao u Madrid da odigrao na "nulu".

"To nije ono što sam želio. Ali, istina je da nisam želio ni da revanš dočekam u minusu. I mislim da ovaj rezultat baš i nije tako dobar, ipak se igra 180 minuta. Najvažnije je da nismo poraženi, pogotovo nakon što se povrijedio Čeh. Rekao bih da nismo odigrali dobru utakmicu, samo solidnu", kazao je Murinjo i poentirao:

"Učinili smo da Atletiko bude frustriran. Uglavnom je Atletiko taj koji muči rival, zar ne?", zapitao se menadžer Čelzija.

Čeh je izgubljen za revanš.

"Mislim da je Čeh završio sezonu, plašim se i za Terija", otkrio je Portugalac.

"Ovo je pozitivan rezultat za nas, jer smo znali da nas čeka težak posao u Madridu. Nismo primili gol, imamo revanš kod kuće i to je najvažnije. U revanšu nećemo imati nekoliko bitnih igrača, ali zanima nas samo plasman u finale", istakao je španski bek iz Čelzija Sezar Acpilikueta.

"Uvijek sam spreman da stanem na gol. Ništa nismo uradili, Atletiko je tim sa mnogo klase i čeka nas težak zadatak u drugoj utakmici", kazao je 41-godišnji Australijanac.

Galerija

Bonus video: