Murinjova pozicija nije u opasnosti

Mančester siti savladao Norič 2:1, Arsenal ubjedljiv protiv Svonsija u gostima 3:0, a Lester bolji od Vest Bromviča 3:2
0 komentar(a)
Murinjo, Foto: Reuters
Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2015. 20:18h

Žoze Murinjo je na koljenima, u konopcima, izgubljen i nemoćan, prvi put u karijeri - Čelsi je poražen od Liverpula u derbiju 11. kola Premijer lige (1:3), ali pozicija trenera nije ugrožena, javlja "Skaj sports".

Iz izvora bliskih vrhu kluba", "Skaj sports" navodi da nema razgovora na temu Murinjove budućnosti na klupi aktuelnog (može se već reći i bivšeg šampiona), te da on "planira narednu utakmicu, protiv Dinamo Kijeva u srijedu u Ligi šampiona".

"Nemam šta da kažem, nemam šta da kažem. Žao mi je, nemam šta da kažem, osim toga da navijači nisu glupi i da nisam zabrinut za moju budućnost. Borba se nastavlja, ali postoje neke bitke koje se ne mogu dobiti", rekao je Murinjo, neposredno nakon meča.

Posljednjom rečenicom aludirao je da je ponovo nezadovoljan suđenjem (Lukas Leiva mogao je da dobije drugi žuti karton kod 1:1), ali nije želio da govori o sudijama.

"Ne mogu, pod suspenzijom sam", kazao je Murinjo.

Na pitanje da li misli da je ovo njegov posljednji meč u Čelsiju, odgovorio:

"Ne, ne mislim!"

Jedno od pitanja bilo je šta će uraditi sljedeće:

"Idem kući, gdje ću naći tužnu porodicu. Zajedno ćemo gledati ragbi, pokušaću da se isključim iz svega ovoga. Večeras ću spremiti trening za sjutra, naredni meč nam je u srijedu", rekao je Murinjo.

Kutinjo i Benteke donijeli su Jirgenu Klopu prvu pobjedu u Premijer ligi, Liverpulu prvu pobjedu nad Čelsijem još od maja 2012. godine, a Murinjovom timu nanijeli šesti poraz na 11 mečeva Premijer lige. Čelsi je na 17 mečeva ove sezone doživio već devet poraza, a cijele prošle sezone izgubio je svega četiri od 54 utakmice u svim takmičenjima.

Cijeli stadion pred početak meča skandirao je Murinju, a podrška treneru kao da je inspirisala igrače Čelsija, koji su već u četvrtom minutu poveli, golom Ramireša.

I to je bilo sve od grogiranog prvaka. Pritisak domaćina nije dugo trajao, utakmica je ušla u miran ritam, a obje ekipe griješile mnogo na sredini terena.

Vjerovatno presudan trenutak meča dogodio se u četvrtom minutu nadoknade vremena prvog poluvremena. Kutinjo se lako oslobodio čuvara, niko od Murinjovih igrača nije izašao u blok, pa je Brazilac neometan sa ivice šesnaesterca elegantno poslao loptu u donji desni ugao Begovićevog gola.

U drugom poluvremenu, Liverpul se potpuno konsolidovao u defanzivi, Čelsi bio blijed kao i cijele sezone, a gosti nemilosrdni u napadu.

"Počeli smo loše, ali mislim da smo zaslužili da izjednačimo do poluvremena. Naporno smo radili kao tim u drugom poluvremenu i ostvarili veliku pobjedu. Možemo da igramo još bolje, ali polako, ne žurimo nigdje", rekao je Klop.

"Žao mi je Murinja, znam kako se osjeća, jer sam bio u sličnoj situaciji prošle sezone u Dortmundu. Sve je to dio ovog posla", nadovezao se Njemac.

U sjenci novog Murinjovog poraza i prve Klopove pobjede, Arsenal je nastavio briljantan niz - "tobdžije" su slavile peti put zaredom, ubjedljivo na gostovanju Svonsiju 3:0. Žiru, Koščielni i Kostarikanac Džoel Kempbel, na debiju ove sezone, donijeli su Arsenalu pobjedu u Velsu.

Ne, međutim, i lidersku poziciju, jer je Mančester siti u finišu, golom Turea iz penala u 89. minutu, savladao Norič 2:1 (Kolarov u 97. minutu promašio sa bijele tačke).

Siti i Arsenal su poravnati na vrhu sa po 25 bodova.

Junajted je igrao bez golova sa Kristal palasom, a bajku i dalje piše Klaudio Ranijeri sa svojim "lisicama" iz Lestera. Sjajni Alžirac Mahrez sa dva, te prvi strijelac Premijer lige Vordi, donijeli su Lesteru pobjedu nad Vest Bromvičom i senzacionalno treće mjesto sa tri boda zaostatka za vodećim tandemom.

Rezultati

Kristal palas - Mančester junajted 0:0

Mančester siti - Norič 2:1

Otamendi 67, Ture 89. (penal) - Džerom 83.

Njukasl - Stouk 0:0

Svonsi - Arsenal 0:3

Žiru 49, Koščielni 68, Kempbel 74.

Votford - Vest Hem 2:0

Igalo 39, 48.

Vest Bromvič - Lester 2:3

Rondon 30, Lambert 85. (penal). - Mahrez 57, 65, Vordi 77.

Čelsi - Liverpul 1:3

Ramireš 4. - Kutinjo 45+3, 74, Benteke 83.

Sjutra

Everton - Sanderlend

Sautempton - Bornmut

Ponedjeljak

Totenhem - Aston Vila

Tabela: Mančester siti, Arsenal 25, Lester 22, Mančester junajted 21, Vest Hem 20, Totenhem, Liverpul 17...

Bonus video: