Muslin: Plasman na SP vratiće ugled fudbalu Srbije - Vijesti.me
NOVI SELEKTOR

Muslin: Plasman na SP vratiće ugled fudbalu Srbije

Slavoljub Muslin
Slavoljub Muslin (Foto: Novosti.rs)

Novi selektor fudbalera Srbije Slavoljub Muslin rekao je danas da je svjestan izazova koji ga očekuje i da svi u državnom timu imaju obavezu da plasmanom na Svjetsko prvenstvo u Rusiju 2018. godine vrate ugled srpskom reprezentativnom fudbalu.

"Srbija je iznad i ispred svih nas i svi imamo obavezu da damo maksimum kako bi naš reprezentativni fudbal vratili na mapu najboljih reprezentacija. A plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju upravo to i znači, ugled koji Srbija zaslužuje", rekao je Muslin za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

FSS je na današnjoj sjednici Odbora za hitna pitanja jednoglasnom odlukom postavio Slavoljuba Muslina za selektora reprezentacije. Bivši trener Crvene zvezde, Bordoa i Lokerena će predvoditi reprezentaciju do završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, uz mogućnost produžetka u slučaju plasmana.

"Za mene je ovo veliko priznanje, vrhunac u karijeri i ogroman izazov. Pred nama je veoma težak zadatak, misija koju moramo da ispunimo i plasiramo se na Svjetsko prvenstvo. Neće biti lako, ali da nisam svjestan izazova ne bih se ni prihvatao posla. Očekuje nas naporan put, pun iskušenja, ali mislim da imamo i znanja i moći, prije svega kvaliteta, da ostvarimo naše želje", rekao je Muslin.

Na konstataciju da je državni tim izgubio podršku navijača, Muslin je rekao da su "pobjede i dobri rezultati lijek za sve".

"Imamo dobre igrače, ali mjesto na rang listi Fifa (56) govori gdje se trenutno nalazimo. Moramo zajedničkim snagama da vratimo povjerenje nacije, vratimo narod na tribine, jer kada pogledam zemlje u okruženju samo Srbija nema vjetar u leđa koji bi joj pomogao da lakše prelazi prepreke. I kada sam bio u Zvezdi publika nas je nosila do uspjeha, a svi rivali su bili u problemu kada su dolazili na naš stadion. Volio bih da imamo tu sliku koja bi značila hemiju između igrača i navijača, vjerujem da će tako i biti", naveo je on.

Reprezentacija Srbije će do početka kvalifikacija u septembru, igrati tri pripremne utakmice, protiv Kipra, Izraela i Rusije.

"Imaću tri meča da se upoznam sa igračima, da postavimo neke stvari i nadam se da se dobro spremimo za prvi meč u kvalifikacijama protiv Irske. Pobjeda u tom meču vratila bi neophodan ambijent, svi bismo dobili na samopouzdanju i nastavak kvalifikacija bi bio, uslovno rečeno, lakši. Neće biti lako, očekuje nas težak posao, ali uz podršku navijača, čije povjerenje moramo da steknemo, možemo na Svjetsko prvenstvo", rekao je Muslin.

Selektor je dodao da će otežavajuća okolnost za njegovu ekipu biti odsustvo Nemanje Matića i Aleksandra Kolarova na startu kvalifikacija, ali da "nećemo da kukamo, već da tražimo rešenja". 

"Vidjećemo u naredne tri utakmice da dobijemo sliku koja će nas uvesti u premijerni duel sa Irskom. Imamo dobre igrače, želim da u dresu reprezentacije vidim njihov učinak kao kada se bore u klupskom dresu", rekao je Muslin.