Na bivšem Hejselu za dobar utisak

"Rezultat je važan isto kao i igra. Čeka nas vrlo zahtjevan meč i zato ne smije da bude opuštanja, moramo svih 90 minuta da budemo koncentrisani i na nivou", rekao je Bećiraj.
2 komentar(a)
Trening reprezentacije, Foto: Savo Prelević
Trening reprezentacije, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.05.2012. 18:18h

Najbolji crnogorski fudbaleri sjutra lete u Brisel, gdje će u petak veče na sada modernom stadionu „Kralj Boduen“, a nekadašnjem zloglasnom „Hejselu“, odigrati pretposljednji meč u sklopu priprema za sepetemarski start „operacije Brazil“, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Branko Brnović vodi u Belgiju vodi 18 fudbalera, ne računajući Elsada Zverotića i Mladena Kašćelana, koji će se priključiti timu direktno u Briselu, nakon što su danas odradili posljednje klupske obaveze u sezoni.

Na posljednjem brifingu uoči puta, napadač Fatos Bećiraj i novajlija Nemanja Nikolić pričali su sa novinarima o tome šta očekuje najmlađu evropsku selekciju u duelu sa timom koji je novembra prošle godine na „Stad de Fransu“ u Parizu odigrao 0:0 sa Francuskom.

"Čeka nas teška utakmica, protiv izuzetno jakog tima. Belgija je u rangu Poljske ili Ukrajine, naših protivnika u kvalifikacijama, ako ne i bolja od njih. Mi ipak želimo da napravimo dobru uvertiru pred kvalifikacije i vjerujem da ćemo imati šta da pokažemo", rekao je Bećiraj.

Bez Stevana Jovetića, koji je pošteđen napora zbog manjih problema sa koljenom prošle sezone, te Milorada Pekovića i Mitra Novakovića, selektor Brnović će opet biti prinuđen da „krpi rupe“ u pojedinim djelovima tima. Ipak, ništa novo, niti neuobičajeno za selekciju koja nema tako veliki fond fudbalera kao što ga, recimo, ima Belgija.

"Nedostaje nam Stevan, kao što nam je ranije nedostajao Baša, ili kao što nam je nekoliko puta nedostajao Mirko. Navikli smo već na takve situacije i siguran sam da će fudbaleri koji se nađu u timu umjesto fudbalera što nisu tu dati sve od sebe", kazao je Bećiraj.

Posljednji trening uoči puta za Belgiju bio je zatvorenog tipa, pa se pretpostavlja da je Brnović uigravao formaciju sa kojom je planirao da se suprostavi „crvenim đavolima“. Problemi u posljednjoj lini tima, izraženi u finišu kvalifikacija, sada su prošlost, ali će Brnović muči muke kako da sastavi vezni red. Zato se očekuje da makar jedan od dvojice fudbalera koji će naknadono doći, direktno iz Brisela uskočiti u prvu postavu.

Za Bećiraja, rezultat je bitan, iako je kraj sezone, a mnogim fudbalerima, htjeli to da priznaju ili ne, u glavi su ljeto, more i plaže nakon napornih sezona u klubovima.

"Rezultat je važan isto kao i igra. Čeka nas vrlo zahtjevan meč i zato ne smije da bude opuštanja, moramo svih 90 minuta da budemo koncentrisani i na nivou".

Bećiraj je stigao na pripreme reprezentacije nakon sjajne sezone u Dinamu. Dupla kruna, Liga šampiona, gol Real Madridu i epitet „kralja strijelaca“ hrvatske lige, je bukvalno sve čemu je prije početka sezone mogao da se nada.

"Za godinu i po osvojio sam četiri trofeja u Dinamu, dvije duple krune, što je zaista dobar učinak i jako sam zadovoljan. Postigao sam 19 golova u svim takmičenjima, 15 prvenstvu, tako da sam zadovoljan i ličnom statistikom. Da li ostajem? Imam ugovor sa Dinamom na još tri godine, logično je da dobre igre nose sa sobom i neke ponude, ali time se ne opterećujem, sada mi je cilj da odigramo dobru utakmicu u Belgiji, a onda da se dobro odmorim nakon naporne sezone", zaključio je bivši golgeter Budućnosti.

Nikoliću ne smeta ni ako ne uđe

Nemanja Nikolić naknadno je pozvan da bude sa najboljim crnogorskim timom, možda i da zaigra u Briselu.

"Ne znam da li ću dobiti šansu, ali čast mi je što sam uopšte pozvan. Zadovoljstvo je biti dio ovog tima i vidjećemo šta će biti ubuduće".

Crnu Goru, po vezisti OFK Beograda, čeka jak test u Belgiji.

"Gledali smo video i uvjerili se u ono što smo već znali, da je Belgija jaka ekipa, te da nas čeka jaka provjera. Definitivno je da ćemo imati prostora da se iskažemo, jer su Belgijanci tim koji dopušta i protivniku da igra, što bi trebalo da nam odgovara", ističe Nikolić.

Bonus video: