Nadigrali Ronaldinja pa mu skinuli kopačke

Po završetku utakmice, u opštem slavlju i ludilu na terenu, nekoliko fudbalera Radža Kazablanke dotrčalo je da Ronaldinja i skinulo sve sa njega - od dresa, majice, pa čak i kopački
94 pregleda 8 komentar(a)
Ronaldinjo, Foto: Reuters
Ronaldinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2013. 23:35h

Priču kakvu samo fudbal može da ispiše odigrala se u drugom polufinalnom meču Fifinog Svjetskog prvenstva za klubove, prije dvije noći u Marakešu, najvećem gradu Maroka.

Fudbaleri domaće Radža Kazablanke senzacionalno su eliminisali brazilski Atletiko Mineiro (3:1) i osigurali veliko finale za Bajernom, u subotu veče na istom stadionu.

Jedini gol u šokantnom porazu tima iz Minas Žeraisa postigao je Ronaldinjo, nekada najbolji fudbaler na svijetu, dobitnik Zlatne lopte “Frans fudbala” 2005. godine.

Po završetku utakmice, u opštem slavlju i ludilu na terenu, nekoliko fudbalera Radža Kazablanke dotrčalo je da Ronaldinja i skinulo sve sa njega - od dresa, majice, pa čak i kopački!

Iako razočaran zbog poraza, Ronaldinjo je simpatično prihvatio činjenicu da su ga nadigrali fudbaleri koji ga i dalje doživljavaju kao idola, pa je ostao na terenu malo duže od saigrača.

Jedan od srećnika, fudbaler marokanskog tima Vivijan Mabide, duel sa Atletiko Mineirom podjednako će pamtiti po velikoj pobjedi svog tima i golu koji je postigao u 90. minutu, kao i po činjenici što je Ronaldinjovu kopačku odnio kući kao trofej.

"Moji igrači su ekstremno talentovani i ja sam vjerovao u njih od početka turnira. Nije slučajno što idemo u finale - taj uspjeh je produkt napornog rada", izjavio je trener Radža Kazablanke Fauci Benzarti, koji je preuzeo ekipu samo dan prije starta turnira, nakon što je smijenjen Mohamed Fakir.

Svjetsko prvenstvo za klubove u Maroku Ronaldinjo je doživio kao posljednju šansu da se nametne selektoru Brazila Luisu Felipeu Skolariju ne bi li upao na spisak fudbalera pred predstojeći Mundijal. Porazom u polufinalu ta mogućnost definitivno je otpala, iako je nekadašnji as Barselone sjajnim golom iz slobodnog udarca u 64. minutu pokazao da i dalje ima magiju u nogama.

"Utučen sam nakon poraza, cijelu godinu smo čekali ovaj turnir, željeli smo da igramo sa Bajernom u finalu. Umjesto toga, igraćemo za treće mjesto, što je slaba utjeha", kazao je Ronaldinjo.

Atletiko Mineiro i kinekski Gvangžu igraće sjutra u 17.30 sati meč za brnozu, dok je veliko finale između Bajerna i Radža Kazablanke na programu tri sata kasnije.

"Posramljeni smo. Došlo je toliko navijača koji su godinama štedjeli novac za ovaj put, a mi smo im srušili snove - izjavio je trener Atletiko Mineira Aleši Kuka.

Bonus video: