Najbolje defanzivno otvaranje sezone Reala u istoriji

0 komentar(a)
Rafa Benitez, Foto: Reuters
Rafa Benitez, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2015. 08:15h

„Želim tim koji će pobijediti u svakom meču... Napad, koji će biti podjednako dobar kao svih ovih godina, ali i čvršću odbranu“ – između ostalog rekao je Rafa Benitez preuzimajući ljetos Real.

Kako izgleda kada nekadašnji defanzivac mlađih kategorija „kraljevskog kluba“ posloži odbranu po svojoj želji, uvjerio se u srijedu Pari Sen Žermen, koji je prvi put od aprila i četvrtfinalnog duela Lige šampiona sa Barselonom (0:2) završio meč bez postignutog gola.

Time se samo uvrstio u poduži niz – prije „svetaca“, mrežu španskog vicešampiona u ovoj sezoni nisu uspjeli da zatresu ni Sporting Hihon, Betis, Espanjol, Šahtjor, Granada, Malaga, Malme i Levante.

Kejlora Navasa savladali su samo napadač Atletik Bilbao Sabin (Real dobio meč u Baskiji 2:1) i „kolčonero“ Lukas Vijeto u madridskom derbiju, koji je na Visente Kalderonu završen bez pobjednika (1:1).

Ukupno, dva primljena gola u jedanaest utakmica, a pedantni statističari iz madridske Marke izračunali su da Real u svojoj istoriji nikada nije imao bolji defanzivni start.

Naličje medalje je da Benitezov sastav nije efikasan kao prethodnih sezona – „merengesi“ su do sada postigli 24 gola, što je prilično manje u poređenju sa dvije sezone kada ih je vodio Karlo Anćeloti (2013 – 29, 2014 – 30). Zbog toga se i desilo da u Primeri ostanu uskraćeni za po dva boda na Kalderonu, u Hihonu (0:0), kao i na Bernabeu u duelu sa Malagom (0:0), a Ronaldo i saigrači nisu zatresli mrežu ni na Parku prinčeva.

Shodno fudbalskoj filozofiji Reala, ipak ispada da je napad najbolja odbrana...

Bonus video: