Najbolji strijelac lige, uz dva kupa - Adrović je ostavio trag

Nekadašnji golgeter Sutjeske i Budućnosti Admir Adrović završio je sezonu u Hong Kongu sa tri trofeja
53 pregleda 0 komentar(a)
Adrović, Foto: Facebook
Adrović, Foto: Facebook
Ažurirano: 29.05.2016. 10:10h

Nekadašnji golgeter Sutjeske i Budućnosti Admir Adrović završio je sezonu u Hong Kongu sa tri trofeja.

Dva su kolektivna - njegov Pegasus je osvojio FA Kup i Sapling kup, a jedno individualno - 28-godišnji napadač je, naime, prigrabio trofej za najboljeg strijelca lige.

Ovo posljednje mu nije strano, pošto je noseći dres Budućnosti, 2012. i 2013, dva puta bio najbolji strijelac Crnogorske fudbalske lige.

"Postigao sam deset golova na 15 utakmica. Isto toliko je dao još jedan fudbaler, ali su asistencije presudile da ja dobijem priznanje, jer sam pet puta omogućio saigračima da se upišu u listu strijelaca. Iza mene je uspješna sezona na svaki način, osvojili smo dva Kupa, u kojima sam postigao još pet golova", priča Adrović.

Njegov fudbalski „mentor” je Mateja Kežman - nekadašnji fudbaler Čelsija, Atletika, Pari Sen Žermena..., koji je prije šest godina takođe igrao u Hong Kongu. Na Kežmanovu preporuku nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore je i otišao na Daleki istok, kaže da nije pogriješio...

"Ne igra se loš fudbal, ulaže se puno, stadioni su novi i moderni, a svake godine je sve više stranaca. Drago mi je da sam ostavio trag, ceremonija na kojoj sam dobio nagradu za prvog strijelca lige je bila prekrasna, i dovoljno govori o ozbiljnosti sa kojom se pristupa fudbalu".

Adrović je u dilemi - da ostane, ili da ide dalje, traži nove izazove.

"Prvo da se odmorim, a onda ću na miru razmisliti o sljedećem angažmanu. Pričao sam i sa Kežmanom na tu temu, vidjećemo šta će biti za sljedeću sezonu".

Adrović je počeo u Beranama, afirmisao se noseći dres Sutjeske, dok je golgeterski instinkt najbolje pokazao u Budućnosti. Igrao je i za iranski Damash, dok je sa rumunskim Pandurijem nastupao u Ligi Evrope.

Bonus video: