Najgora serija - Budućnost izjednačila sopstveni negativni rekord

Podgorički tim vezao šest utakmica bez pobjede u prvenstvu, što mu se od 2006. godine dogodilo samo jednom
8 komentar(a)
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.12.2018. 10:51h

Šest vezanih utakmica fudbaleri Budućnosti ne znaju za pobjedu u prvenstvu, što je rekordna negativna serija podgoričkog tima od 2006. godine, u nezavisnoj Crnoj Gori.

Budućnost nije sastavila toliko utakmica bez pobjede čak ni u drugoj polovini prošle sezone, kod Vladimira Vermezovića, koji je na 13 utakmica na klupi osvojio svega 16 bodova. Podgoričani su tada imali jednu seriju od pet utakmica bez pobjede, jednu od četiri, jednu od tri - ali nisu vezali šest mečeva bez trijumfa, kao što je slučaj ove sezone.

Samo jednom u minulih 12 godina Budućnost nije pobijedila na šest utakmica, i to prije dvije sezone, kod Miodraga Vukotića, ali su okolnosti tada bile drugačije - Podgoričani su bili ubjedljivo prvi na tabeli, nakon rezultatski izvrsne jeseni, i mogli su sebi da dozvole luksuz da vežu toliko kikseva. Na kraju su i osvojili titulu.

Šest uzastopnih utakmica bez pobjede Budućnost nije imala ni u sezoni 2013/14. kada je sa podmlađenim timom završila sezonu kao četvrta na tabeli, ni godinu kasnije, kada je bila treća...

Ove jeseni, u podgoričkom klubu mogu da budu srećni što sa toliko loših rezultata (ukupno sedam remija i četiri poraza na 18 utakmica) za vodećom Sutjeskom zaostaju samo pet bodova, za Zetom tri, za OFK Titogradom jedan bod... I što su još u aktivnoj igri za titulu.

Posljednji pobjedu u prvenstvu “plavi” su ostvarili prije mjesec i po, 20. oktobra, protiv OFK Titograda (2:1), kada su i preuzeli prvo mjesto. Uslijedila je loša serija - remiji sa Lovćenom (0:0), Petrovcem (1:1), Grbljem (1:1) i Sutjeskom (1:1), te porazi od Zete pod Goricom (2:0) i Rudara u Pljevljima (2:1). Zbog toga je i pad na četvrtu poziciju...

Sjutrašnja utakmica protiv Iskre u Danilovgradu mnogo je važna za Budućnost, ne samo zbog toga što bi “plavi” pobjedom zadržali kakav-takav priključak za vodećima pred pauzu, već i zbog toga što bi Podgoričani, ako ne osvoje tri boda, postavili novi negativni rekord kluba: nikada se od 2006. godine nije dogodilo da Budućnost veže sedam mečeva bez trijumfa.

Budućnost ne pobjeđuje, jer daje premalo golova, iako ima najskuplji napad u ligi: samo 16 golova na 18 utakmica postigli su Podgoričani (0,88 po meču), a manje su ove sezone u CFL-u dali samo Rudar, Lovćen i Mornar!

Bonus video: