Najgore je prošlo, bio sam srećan kada sam ponovo šutnuo loptu

Senegalac se ljetos povrijedio istog dana kada je potpisao ugovor za Budućnost. Nakon pola godine pauze, spreman je za zvaničan debi
72 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2018. 18:07h

Senegalac Dominik Korea došao je u Budućnost prije pola godine - a još čeka zvanični debi u plavo-bijelom dresu.

Nekadašnji fudbaler Lovćena, koji igra na pozicijama štopera i defanzivnog veznog igrača, doživio je ljetos tešku povredu koljena, istog dana kada je stigao u Budućnost.

Prije podne je potpisao ugovor - poslije podne su mu stradali ligamenti koljena, na prijateljskom meču protiv Sutjeske u Nikšiću.

"Bio sam presrećan kada sam došao u Budućnost. Četiri mjeseca sam proveo u Lovćenu, a onda sam dobio poziv najvećeg kluba u zemlji i naravno da sam ga prihvatio. Istog dana igrali smo pripremnu utakmicu u Nikšiću, ušao sam u drugom poluvremenu, igrao odlično, kada je u finišu meča protivnički igrač grubo startovao i osjetio sam bol u koljenu...", priča 25-godišnji fudbaler za sajt Budućnosti.

Korea je pokidao prednje ukrštene ligamente koljena - jedna od najtežih povreda u fudbalu, oporavak je bio dug i mukotrpan.

Za Senegalca - i psihološki težak...

"Mislio sam da će klub raskinuti ugovor, da me neće htjeti povrijeđenog", priznao je Korea.

"Međutim, ponašali su se kao da sam standardan prvotimac i ne postoje riječi kojima mogu da opišem zahvalnost za taj potez. Klub je kompletno snosio troškove operacije i oporavka, a pritom sam primao platu kao i svi ostali koji su igrali. Budućnost je veliki klub i tako se ponašala od prvog trenutka mog dolaska u Podgoricu. Zbog toga jedva čekam da zaigram kako bih se makar na neki način zahvalio na svemu što su uradili za mene".

Na crnogorski fudbal Korea se prilagodio noseći dres Lovćena. Na Cetinje je januara 2016. doletio pravo iz španske Tercere, treće lige...

"Rođen sam u Dakaru, prijestonici Senegala, a moja porodica se preselila u Španiju kada sam imao pet godina. Kao sedmogodišnjak igrao sam futsal sa selekcijom koja je tri godine starija od mene, a uporedo sam se bavio i atletikom, discipline 200m i skok u dalj. Trener me je molio da ostanem u atletici jer je smatrao da ću vrlo brzo postati reprezentativac, ali sam se opredijelio za fudbal i nisam pogriješio. Bavljenje atletikom mi je pomoglo u fudbalskoj karijeri, prvenstveno zbog brzine i skok igre".

Korea je u mlađim kategorijama igrao za Almeriju i Ehidu, a kada je nastupao u omladinskoj konkurenciji, stigao je poziv Atletiko Madrida.

"Igrao sam utakmice za omladince Atletika, a tokom nedjelje trenirao sa prvotimcima. U tom trenutku su u Atletiku bili Aguero, Dijego Kosta, Tores, Forlan, Saul Rodrigez.. Sa većinom sam u kontaktu, imamo grupu na Whatsapp-u i redovno se dopisujemo, bili smo velika porodica. Nakon godinu dana sportski direktor koji me doveo u Atletiko je otišao u Bilbao, ali zbog poznate činjenice da samo fudbaleri baskijske krvi mogu da igraju tamo, i pored njegove želje, nisam mogao na 'San Mames'", priča Korea.

Čudan fudbalski put ga je preko Francuske, pa ponovo Španije, doveo u Crnu Goru, U Lovćen je stigao na poziv trenera Cetinjana Dragana Kanatlarovskog.

"Super mi je u Budućnosti, lijepo mi je u Crnoj Gori. Jezik sam dosta dobro savladao, a mnogo mi pomaže i to što trener Vermezović govori španski. Kada sam ovdje u Antaliju odradio prvi trening sa ekipom i šutnuo loptu, bio sam neizmjerno srećan. Nadam se da će uskoro konačno doći trenutak kada ću zvanično debitovati. Nadam se da ću ovdje osvojiti mnogo trofeja i igrati jake evropske mečeve", zaključio je Korea.

Galerija

Bonus video: