Najgori crnogorski derbi od 2006.

Bez odvažnosti, kvaliteta, fudbalskih poteza - nakon jučerašnjih 0:0 kraj Bistrice, Sutjeska i Budućnost ostali zagrljeni u donjem dijelu tabele...
10 komentar(a)
Sutjeska - Budućnost, Foto: Vijesti
Sutjeska - Budućnost, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.09.2015. 20:16h

Tabela očigledno ne vara, iako je prvenstvo još u uvodnoj fazi.

Prvi put od 2006. godine Sutjeska i Budućnost ušli su u najveći crnogorski derbi „zagrljeni” u donjoj polovini tabele, a kao rezultat - stigao je jedan od najgorih međusobnih duela dva najveća domaća kluba u nezavisnoj Crnoj Gori.

Kakva je bila igra, takav i rezultat - 0:0, bez odvažnosti, fudbalskih poteza, bilo kakvog kvaliteta...

Prošlo je sedam kola, a Budućnost i Sutjeska imaju tek po osam bodova, isto koliko i Iskra, koja je u opasnoj zoni...

"Nisam zadovoljan derbijem, iako smo dobar dio meča igrali po planu, s obzirom na to s kakvim timom raspolažemo. Dočekali smo šansu utakmice, nismo je iskoristili, na kraju smo mogli i da izgubimo", prokomentarisao je trener Sutjeske Aleksandar Nedović.

Posebno očajno bilo je prvo poluvrijeme, u kojem se ne zna ko je bio gori tim. Viđen je tek po jedan pravi pokušaj, Linume sa jedne i Hočka sa druge strane.

Veliki broj pripadnika obezbjeđenja, navijačka pjesma koja je dopirala sa istoka i netipični, žuto-plavi dresovi Budućnosti (kao Mogrena) razbijali su monotoniju i ostavljali kakav-takav utisak da kraj Bistrice igraju dvije institucije crnogorskog fudbala.

Tek u nastavku igra je malo živnula, a ritam je prva diktirala Sutjeska. Nikšićani su u 65. minutu stigli do prve velike šanse, koja je ujedno bila i šansa utakmice - Lončar je bio u perfektnoj poziciji nakon dodavanja Stijepovića, ali je promašio gol. Samo četiri minuta kasnije rezervista Bulajić dodao je loptu Linumi, koji je takođe bio neprecizan...

I kada se očekivalo da domaćin pojača pritisak, odgovorila je Budućnost. Sa nekoliko opasnih akcija, a onda i i velikom šansom u sudijskoj nadoknadi - promašio je Hočko...

"Nisam zadovoljan rezultatom, želio sam pobjedu. U prvom poluvremenu smo taktizirali i mi i oni, vjerovatno zbog pozicija na tabeli na kojima se nalazimo. U nastavku smo više rizikovali, izašli malo visočije, što je Sutjeska mogla da kazni u dva navrata. Kako se bližio kraj i mi smo bili sve opasniji, stvorili smo šanse, nismo ih realizovali. Šteta, bila je ovo prilika da iskoristimo slabosti Sutjeske, koja je slabija nego minulih sezona", kazao je Miodrag Vukotić, trener Budućnosti.

Bonus video: