Nakon poraza Sitija, Fergi vratio najjaču postavu

"Promijenio sam ekipu nakon poraza Sitija, jer nam je taj rezultat nedjeljnu utakmicu učinio još važnijom", rekao je Ferguson
1 komentar(a)
Ferguson, Foto: REUTERS
Ferguson, Foto: REUTERS
Ažurirano: 11.02.2013. 11:28h

Iako je želio da izvede kombinovani sastav protiv Evertona odnosno da odmori neke igrače za duel sa Real Madridom u Ligi šampiona, trener Junajteda ipak je odustao od toga na posljednjem meču Premijer lige.

"Đavoli" su savladali Everton sa 2:0 i osigurali 12 bodova prednosti u odnosu na Mančester siti, koji je dan ranije poražen od Sautemptona.

"Promijenio sam ekipu nakon poraza Sitija, jer nam je taj rezultat nedjeljnu utakmicu učinio još važnijom. Mogli smo da dođemo do značajne prednosti, a promjene u ekipi možemo da pravimo i kasnije.

Ali, moramo da nastavimo da pobjeđujemo, nezavisno od toga šta će napraviti Siti. Ako budemo koncentrisani samo na sopstvene mečeve, neće biti problema", rekao je Ferguson.

Škotski stručnjak nije štedio komplimente na račun Rajana Gigsa, koji je doveo Junajted u vođstvo, čime se upisao u strijelce i u svojoj 21. sezoni u Premijer ligi, odnosno 23. u karijeri.

"Gigs je fantastično ljudsko biće, ima nevjerovatnu energiju kao 39-godišnjak. To je prekrasno vidjeti", zaključio je Ferguson.

Bonus video: