Napadači na ispitu

Budućnost stiže u Grbalj nakon polovičnog učinka u prva dva kola - nakon poraza od Sutjeske kraj Bistrice, šampion je slavio protiv Lovćena pod Goricom.
0 komentar(a)
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
Admir Adrović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.08.2012. 08:31h

Budućnost je uspješno preskočila Lovćen u minulom kolu, a danas je čeka novo iskušenje u Radanovićima. Podgorički tim je, međutim, u prva dva kola ostvario polovičan učinak (poražen je na debiju kraj Bistrice), pa je današnji okršaj sa Grbljanima značajan za aktuelnog šampiona. Domaćin je bez sumnje motivisan i napadački orijentisan...

"Naš rival je u oba meča ostvario pozitivan rezultat, sigurno da je to u psihološkom smislu pozitivno uticalo na njih. Imaju kvalitet i nekoliko iskusnih igrača, a pri tom igraju na domaćem terenu. Očekujem jak otpor. Dobro je što smo uspjeli da se kompletiramo i praktično ćemo igrati u najjačem sastavu", rekao je Radisav Dragićević, trener Budućnosti.

Iako je rano primio pogodak protiv Lovćena, šampion je na kraju ostvario pobjednički plan pod Goricom (slavio sa 3:1). Logično je, međutim, da u Budućnosti žele da izbjegnu scenario po kom utakmice počinju u minusu.

"Sa jedne strane, pozitivno je što nas primljeni gol protiv Lovćena nije poremetio. Igrači su vjerovali u sebe, u svoj kvalitet. Sa druge strane, napravili smo dvije-tri početničke greške... Pokušali smo u protekla dva-tri dana da otklonimo nedostatke i da se osvježimo. No, u vrelim vremenskim uslovima jako teško je pokazati kvalitet i zadržati fizičku pripremu na željenom nivou.

Ne možeš da zamjeriš igračima kada na temperaturi od plus 40 stepeni ne uspiju da pokažu baš sve što mogu. Nadam se, međutim, da će pristup biti pravi, da će ekipa pružiti maksimum i da ćemo doći do pozitivnog rezultata", dodao je trener Budućnosti.

A rezime stratega “plavih” je - ekipa treba da se prilagodi na uslove...

"Bez obzira na to što postoje priče da je teren u Radanovićima loš, a vremenske prilike su teške, to ne treba da nas opterećuje. Kako nama, tako će biti i domaćinu", zaključio je Dragićević.

“Plavi” ponovo mogu da računaju na kapitena Nikolu Vukčevića, koji je u minulom kolu “odslužio” suspenziju.

A nakon četiri osvojena boda na startu, tim iz Radanovića je rasterećeniji od šampiona.

"Evidentno da je ekipa radila kako treba u pripremnom periodu. Sticajem okolnosti nismo dobili Petrovac, ali je tim reagovao kako treba protiv Čelika u Nikšiću. Znamo ko nam stiže u goste - najveći klub, šampion. Oni jesu favoriti, ali nema bijele zastave. Imamo realne ambicije da možemo da napravimo pozitivan rezultat", kazao je Aleksandar Nedović, trener Grblja.

Domaćin je i ovog puta spreman za borbu sa otvorenim gardom...

"Poznata je fudbalska filozofija Grblja koji od formiranja lige igra otvoreno, nadigrava se sa rivalima. Spremni smo da se i ovog puta nadigravamo, pokušaćemo da iskoristimo mane Budućnosti", ističe Nedović.

Grbalj - Budućnost

Radanovići - Stadion Grblja. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dragan Vujović, Milutin Đukić (Cetinje). Početak u 17 časova.

Grbalj (4-4-2): Radulović - Bogdanović, Tučević, Carević, Radusinović - Martinović, Ragipović, Janković, Đalac - Matić, N. Nikolić.

Budućnost (4-2-3-1): Agović - Kamberović, Peković, Đikanović, Radunović - N. Vukčević, Kalezić (Flavio) - Golubović (Bošković), Mugoša, Kurbegović - Adrović.

Bonus video: