Napoli ponizio "vukove", Fiorentina se spasla u finišu

Izabranici Rafe Benitesa ponizili su u Volfsburgu drugoplasiranu ekipu Bundes lige i praktično su osigurali ulazak u polufinale
0 komentar(a)
Fudbaleri Napolija, Foto: Reuters
Fudbaleri Napolija, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.04.2015. 21:19h

Junak prvih duela četvrtfinala Lige Evrope je Napoli. Izabranici Rafe Benitesa ponizili su u Volfsburgu drugoplasiranu ekipu Bundes lige i praktično su osigurali ulazak u polufinale.

Sjajni španski stručnjak je po ko zna koji put dokazao da je majstor za kup takmičenja, pa su "vukovi" djelovali nemoćno pred Iguainom, Hamšikom i drugovima.

Uspjela je da se poraza na Olimpijskom stadionu u Kijevu spase i Fiorentina. Ekipa za koju je naš Stefan Savić odigrao svih 90 minuta poraza se spasla zahvaljujući rezervisti Babakaru u sudijskoj nadoknadi.

Firentini je za prolazak u polufinale dovoljan i remi bez golova u Firenci u revanšu za sedam dana.

Remizirto je i drugi ukrajinski predstavnik Dnjepar, ali bez golova na gostovanju Klub Brižu. Zato je puno nadoumica izazvao meč u Sevilji, gdje je iznenađujuće suspenzijama desetkovani Zenit bio neuporedivo bolji u prvom poluvremenu. Ipak, Unai Emeri je u nastavaku uveo u igru Kolumbijca Karlosa Baku, kojem je trebalo svega devet minuta da anulira prednost tima sa Petrovskog. Potpuni preokret postpisao je još jedan rezervista Suares u 88. minutu.

Rezultati:

Klub Briž - Dnjepar 0:0

Dinamo Kijev - Fiorentina 1:1

(Lens 36 - Babakar 90+2)

Sevilja - Zenit 2:1

(Baka 73, Suares 88 - Rjazancjev 29)

Volfsburg - Napoli 1:4

(Bendtner 80 - Iguain 15, Hamšik 23, i 64, Gabjadini 77)

Bonus video: