Napoli sanja sa Kavanijem, pobjeda Juvea

Napolitanci slavili sa 3:1 protiv šampiona, najavio veliku sezonu, a Urugvajac je upisao het-trik...
0 komentar(a)
Vučinić, Foto: REUTERS
Vučinić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 18.09.2011. 16:06h

Napoli ima snagu, Napoli može da sezonu napravi čudesnom. A ako u većem dijelu sezone bude imao tako moćnog Edinsona Kavanija kao sinoć protiv Milana, Napolitanci imaju pravo da vjeruju u Skudeto...

Urugvajac je „počistio” šampiona, upisao je het-trik i pokazao cijeloj Italiji da ni „rosoneri” nisu svemoćni, da i šampion ima mana, bez obzira na to što je na „San Paolu” igrao bez Ibrahimovića, Robinja, Boatenga...

"Presrećan sam, jer sam vidio toliko srećnih ljudi na stadionu. Najvažnije je da uživamo u igri i da pobjeđujemo. Mislim da smo na pravom putu", rekao je junak Napolitanaca.

Sve što je Milan uradio je da povede (evrogol glavom Akvilanija), a onda je samo mogao da gleda šou Kavanija - Abijati je kod sva tri pogotka bivšeg napadača Palerma bio nemoćan...

"Bila je ovo jako neobična utakmica. Sve do primljenog gola za 2:1 smo napadali, potom smo imali prilike da izjednačimo. A nakon toga, mogli smo da budemo i ubjedljivo poraženi", kazao Masimilijano Alegri.

Vučinić asistent u SijeniJuventus je upisao drugu pobjedu u sezoni, iako je po igri bio daleko od tri boda u Sijeni.

Ipak, presudio je trenutak inspiracije Mirka Vučinića, koji je sjajnu akciju krunisao asistencijom za jedini gol na meču - strijelac je bio Alesandro Matri u 54. minutu.

Crnogorski reprezentativac je odmah nakon pogotka „stare dame” zamijenjen, umjesto njega je ušao Čileanac Arturo Vidal.

"Mislim da smo zaslužili trijumf. Imamo ekipu koja se tek upoznaje i koja će svakog dana da funkcioniše sve bolje. Da li je ovo tim za Skudeto? Rano je za takve prognoze, tek smo odigrali dva meča", rekao je trener Juvea Antonio Konte.

Matri je najavio da će da bude sjajan u tandemu sa Vučinićem.

"Sve bolje se razumijemo, očekujem mnogo golova. Sa njim smo mnogo jači", kazao je Matri.Silni Udineze, poraz LacijaFiorentina nije imala šansi u Udinama, pa je već nakon pola sata pobjednik bio riješen. Prvo je Antonio di Natale iz penala donio prednost „zebrama”, a kasnije se upisao i Isla. Stevan Jovetić je odigrao cijeli meč za tim Siniše Mihajlovića. Meč na „Friuliju” je obilježila i teška povreda koljena Alberta Đilardina.

Udineze je tako upisao i drugu pobjedu (nakon što je u gostima savladao Leće na startu), pa tim Franćeska Gvidolina ponovo izgleda kao ekipa koja ima kvalitet za vrh italijanskog fudbala.

Lacio nije krunisao bod protiv Milana koji je osvojio na startu. Rimljane je šokirala Đenova na „Olimpiku”, iako su domaći rano poveli (gol Đuzepea Skulija u 11. minutu). Preokret su režirali Rodrigo Palasio i Juraj Kučka.

Vatreni navijači Lacija su nakon meča tražili ostavli trenera Edija Reje.

"Nije lako raditi u ovakvoj atmosferi. Ipak, pokušavam da idem naprijed, fokusiran sam samo na svoj rad", istakao je Reja.Atalanta briše minusAtalanta polako hvata zalet i briše minus od šest bodova kojim je otvorila sezonu.

Savladala je Palermo i sada je na minus dva, a navijači u Bergamu su nakon meča veličali partiju Hermana Denisa - Argentinac je u 34. minutu postigao jedini gol na meču koji je bio prekinut više od pola sata zbog velike kiše koja je padala na sjeveru Italije.

"Ova pobjeda nam je dala kiseonik. Ipak, ne treba sada da se opterećujemo tabelom, važno je samo da nastavimo da napredujemo. Bodovi onda moraju da dođu", rekao je trener Atalante Stefano Kolantuono.

Rezultati

Napoli - Milan 3:1

Kavani 13, 36, 51 - Akvilani 12.

Atalanta - Palermo 1:0

Denis 34.

Bolonja - Leće 0:2

Đakomaci 37, Grosmiler 59.

Katanija - Ćezena 1:0

Lopes (penal) 45.

Lacio - Đenova 1:2

Skuli 11 - Palasio 54, Kučka 72.

Parma - Kjevo 2:1

Đovinko 24, 90 - Paloski 79.

Sijena - Juventus 0:1

Matri 54.

Udineze - Fiorentina 2:0

Di Natale (penal) 8, Isla 29.

Subota

Kaljari - Novara 2:1

Inter - Roma 0:0

Bonus video: