Napoli se poigravao na „Meaci”, Roma savladala Atalantu

Napoli je deklasirao Inter i praktično ga vratio na istu poziciju na koju je bio prije desetak dana - u drugi red favorita za Skudeto ove sezone.
0 komentar(a)
Napoli, Foto: REUTERS
Napoli, Foto: REUTERS
Ažurirano: 01.10.2011. 21:28h

Debi Klaudija Ranijera pred milanskom publikom se pretvorio u košmar, Napoli je deklasirao Inter i praktično ga vratio na istu poziciju na kojoj je bio prije desetak dana pod vođstvom Đanpjera Gasperinija - u drugi red favorita za Skudeto ove sezone.

Napolitanci su slavili sa 3:0 na „Meaci” i, onako usput, prekinuli tradiciju koja je trajala skoro 17 godina - posljednji put su u Milanu savladali Inter u decembru 1994. godine. Od tada „crno-plavi” su imali osam pobjeda i remi. Sve do sinoć, sve dok Valter Macari još jednom nije pokazao da umije protiv Ranijerija (nijednom u trenerskoj karijeri nije izgubio od njega).

Inter je već do poluvremena bio u konopcima zahvaljujući, prije svega, propustu sudije Rokija koji je svirao penal nad Mađom, iako je Obi napravio faul van kaznenog prostora.

Nigerijac je za isti start (opravdano) dobio drugi žuti karton prije nego što je Sezar odbranio penal Hamšiku, a Kampanjaro zakucao loptu u mrežu. Na poluvremenu je zbog žestokih prigovora isključen i Ranijeri...

"Sudija je uništio sve, nema kvalitet za ovo takmičenje. Šta sam mu rekao? Da samo molim boga da je u pravu... Prihvatam sve kritike, ali moj tim je postao nervozan tek onog momenta kada su se sudije okrenule protiv nas", rekao je Ranijeri.

Drugo poluvrijeme je pokazalo sve boljke Intera, Napoli je dao dva gola (Mađo nakon greške Nagatoma, potom Hamšik), a mogao je i da debakl domaćina učini još težim.

"U ovom meču smo uradili nešto zaista važno, bili smo bolji od velike ekipe. Skudeto? Ne znam da li smo jaki da osvojimo titulu, ali smo pokazali da imamo kvalitet za vrh i da možemo da igramo protiv svih", kazao je Laveci.

Roma je upisala i drugu pobjedu zaredom, ali i nanijela Atalanti prvi poraz u sezoni. Rimljane su do trijumfa vodili Krkić, Osvaldo i Simplisio. Gol za Atalantu je dao Denis.

"U ovom meču je sve bilo kako smo samo mogli da poželimo. Ovo je fudbal kakav želim od Rome - da imamo posjed, sa mnogo šuteva na gol, sa mnogo ofanzive", kazao je trener „vučice” Luis Enrike.

Veliki derbi između Juventusa i Milana na programu je sjutra veče, a predsjednik „rosonera” Silvio Berluskoni je poručio Masimilijanu Alegriju šta želi da vidi u Torinu.

"Hoću Milan koji dominira i koji će, naravno, na kraju da pobijedi", istakao je Berluskoni.

Mirko Vučinić će, po najavama italijanskih medija, zaigrati od prvog minuta.

Rezultati

Inter - Napoli 0:3

Kampanjaro 43, Mađo 57, Hamšik 75.

Roma - Atalanta 3:1

Krkić 20, Osvaldo 31, Simplisio 81 - Denis 48.

Sjutra

Novara - Katanija

Ćezena - Kjevo

Fiorentina - Lacio

Leće - Kaljari

Palermo - Sijena

Parma - Đenova

Udineze - Bolonja

Juventus - Milan

Bonus video: