Napoliju samo bod u Udinama, Lacio konačno slavio

Napolitanci su imali šansi u Udinama, a najbolje dvije su promašili Marek Hamšik i Edinson Kavani
1 komentar(a)
Basta i Behrami, Foto: Beta/AP
Basta i Behrami, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2013. 22:20h

Napoli je u posljednja tri kola osvojio svega tri boda, dao je samo gol, i to definitivno nije ritam kojim može da se ugrozi Juventus na prvom mjestu - Napolitanci su ovog puta odigrali 0:0 sa Udinezeom u gostima i sada kasne šest bodova za "starom damom".

Sada je jasno da su "azuri" u krizi, jer se pored neuspjeha u Seriji A mora računati i debakl od Plzenja u Ligi Evrope (0:5 u dvije utakmice), ali sve bi moglo da se promijeni već u petak kada u Napulj stiže šampion Juventus.

Napolitanci su imali šansi u Udinama, a najbolje dvije su promašili Marek Hamšik i Edinson Kavani.

Loša serija sastava Valtera Mazarija poklopila se sa padom forme Kavanija - Matador je posljednji gol postigao 27. januara protiv Parme, a od tada je prošlo već sedam utakmica...

"Mislim da smo zaslužili tri boda, jer smo dominirali protiv ekipe koja u 2013. nije izgubila ni bod kod kuće. Bio je ovo veliki Napoli, ali je trijumf izostao", rekao je Mazari.

Lacio je rutinski savladao Peskaru, prekinuo niz od pet mečeva bez pobjede, i vratio se na treće mjesto - Rimljani sada imaju dva boda više od četvrtoplasiranog Milana.

Sve je na "Olimpiku" vbilo gotovo u od 29. do 35. minuta kada su prvo Stefan Radu, a potom i Senad Lulić donijeli sigurni prednost domaćinu pretposljednje ekipe u Seriji A.

Duel Bolonje i Fiorentine, koji je prije dva dana odložen zbog snijega, odigraće se sjutra veče.

Crnogorski asovi Stevan Jovetić i Stefan Savić su najavljeni od prvog minuta u timu Vinćenca Montele.

Rezultati 26. kola

Lacio - Peskara 2:0 (Radu 29, Lulić 35)

Udineze - Napoli 0:0

Sjutra: Bolonja - Fiorentina

Juče: Inter - Milan 1:1, Juventus - Sijena 3:0, Atalanta - Roma 2:3, Kaljari - Torino 4:3, Parma - Katanija 1:2, Sampdorija - Kjevo 2:0

Subota: Palermo - Đenova 0:0.

Bonus video: